USR-PLUS şi PNL nu se înţeleg la Iaşi, deşi cele două partide guvernează împreună. Senatorul Marius Bodea (USR-PLUS) afirmă că refuzul lui Costel Alexe, preşedintele CJ Iaşi din partea PNL, de a demisiona reprezintă "o pată groasă pe obrazul ieşenilor"
"Costel Alexe refuză să se suspende din funcţiile publice, aşa cum a cerut răspicat Preşedintele Klaus Iohannis, motivând că nu a precizat exact din care funcţii să plece. Adaugă că va fi judecat în 2024 doar de ieşeni şi că nu este singurul lider al PNL Iaşi în situaţia de a fi cercetat penal. Mai mult, încearcă să stoarcă şi o lacrimă ieşenilor atunci când spune că îi pare rău pentru propria situaţie. Nouă, tuturor, ne pare rău mai degrabă pentru situaţia în care Costel Alexe îi pune zi de zi pe ieşeni, alături de partenerul său de rele, Mihai Chirica, ducând oraşul în centrul ştirilor naţionale despre corupţie, în toate formele sale - de la tablă luată mită şi până la numirile cumetrilor în posturile din administraţie", spune Marius Bodea prin intermediul unui comunicat de presă.
Mai mult, susţine acesta, Costel Alexe face un mare rău partidului din care face parte, PNL, atât la nivel local, cât şi la nivel naţional.
"Încăpăţânarea sa de moroi politic ne costă enorm nu doar ca imagine, dar ne pune şi într-o situaţie imposibilă privind parafarea unei eventuale alianţe între USR PLUS şi PNL la Iaşi. A trece de la 'Fără penali în funcţii publice' la 'Alianţă cu penali în funcţii publice' ar reprezenta o fractură de logică şi de principii greu sau imposibil de acceptat de către electoratul care ne-a dat un vot tocmai pentru a-i înlătura din politică pe unii cu metehnele şi problemele penale ale unora precum Alexe şi Chirica", susţine Marius Bodea, conform Agerpres.
Senatorul USR PLUS Iaşi aminteşte că, atât preşedintele Klaus Iohannis, cât şi premierul Florin Cîţu, s-au pronunţat răspicat împotriva "penalilor în funcţii publice".
"În vreme ce prezumţia de nevinovăţie rămâne fundamentală în actul de Justiţie, în privinţa funcţiilor publice operăm cu măsura credibilităţii unui personaj ales. Atunci când credibilitatea se face ţăndări, în urma unor acuzaţii grave ale organelor de anchetă şi ale unor probe prezentate în mod public, legitimitatea acestor persoane este puternic şubrezit ă. Iar aici au de suferit comunităţi întregi, nu doar persoane fizice cărora le poate, desigur, părea rău pentru propria situaţie", conchide Marius Bodea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu