Război Israel-Hamas. Erdogan cheamă oamenii în stradă, la Istanbul, și cere Israelului "să oprească această nebunie"

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei, cere Israelului "să oprească imediat această nebunie" şi să pună capăt "atacurilor" asupra Fâșiei Gazei. A chemat oamenii în stradă/

Recep Tayyip Erdogan a cerut sâmbătă Israelului "să oprească imediat această nebunie" şi să pună capăt "atacurilor" asupra Gazei, într-un mesaj postat pe X (fostă Twitter).

"Bombardamentele israeliene care s-au intensificat aseară asupra Gazei au vizat din nou femei, copii şi civili nevinovaţi şi au adâncit criza umanitară în curs. Israelul trebuie să oprească imediat această nebunie şi să pună capăt atacurilor sale", a declarat liderul turc, potrivit Agerpres.

De asemenea, președintele turc cheamă oamenii în stradă, la un miting organizat de partidul, la Istanbul "unde vom afirma cu voce tare şi puternic că suntem alături de poporul palestinian împotriva persecuţiei Israelului".

Erdogan şi-a anunţat participarea la acest miting intitulat "Marea adunare pentru Palestina", care va avea loc pe terenul fostului aeroport Ataturk din Istanbul.

În zilele precedente, acesta şi-a înăsprit tonul cu privire la bombardamentele efectuate de Israel în Gaza, după atacul Hamas din 7 octombrie, în urmă căruia au murit 1.400 de persoane, potrivit israelienilor.

"Hamas nu este o grupare teroristă, este o grupare de eliberatori"

El a anunţat miercuri că renunţă la toate planurile sale de a se deplasa în Israel şi a stigmatizat incapacitatea occidentalilor de a opri războiul din Gaza.

"Hamas nu este o grupare teroristă, este o grupare de eliberatori care îşi protejează pământul", a mai spus el, atrăgând mânia Israelului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel