Război Rusia - Ucraina. Jens Stoltenberg: NATO nu se va implica militar

Alianţa Nord-Atlantică nu se va implica militar în conflictul dintre Ucraina şi Rusia, a declarat Jens Stoltenberg.

Alianţa Nord-Atlantică nu se va implica militar, nici la nivel aerian, nici terestru, în conflictul dintre Ucraina şi Rusia, a declarat, miercuri, 16 martie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la finalul reuniunii miniştrilor Apărării.

„Nu se pune problema mobilizării de capabilităţi aeriene sau terestre în Ucraina, aceasta este poziţia unită a aliaţilor noştri", a declarat Jens Stoltenberg, într-o conferinţă de presă.

Observăm distrugeri, observăm suferinţă umană în Ucraina, dar aceste lucruri ar deveni mai grave dacă Alianţa Nord-Atlantică ar trece la acţiuni care ar genera un război total între NATO şi Rusia", a precizat Jens Stoltenberg.

Amintim că preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut Statelor Unite, în discursul rostit prin videoconferinţă în faţa membrilor Congresului, să ofere asistenţă suplimentară Ucrainei şi să impună noi sancţiuni Rusiei.

„În cel mai întunecat moment pentru ţara noastră şi pentru întreaga Europă, vă cer să faceţi mai mult. Sunt necesare noi seturi de sancţiuni, constant, în fiecare săptămână, până când se opreşte aparatul rus de război", a declarat Volodimir Zelenski, potrivit CNN, cerând retragerea tuturor companiilor americane de pe piaţa Rusiei.

Citește și / Patriarhul Kirill al Rusiei și Papa Francisc au discutat despre conflictul din Ucraina

Patriarhul Kirill al Rusiei și Papa Francisc au discutat, miercuri, despre conflictul din Ucraina. Au subliniat importanța procesului de negociere în curs de desfășurare și și-au exprimat speranța că se va ajunge cât mai curând la pace.

„Pe martie 2022, Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill al Rusiei a avut o conversație cu Papa Francisc prin comunicare la distanță", se arată într-o notă publicată pe site-ul Patriarhiei Moscovei.

„Părțile au subliniat importanța excepțională a procesului de negociere în curs de desfășurare, exprimându-și speranța că se va ajunge cât mai curând posibil la o pace echitabilă", transmite ANSA.

„„O atenție deosebită", susține Patriarhia, „a fost acordată aspectelor umanitare ale crizei actuale și acțiunilor Bisericii Ortodoxe Ruse și ale Bisericii Romano-Catolice pentru a depăși consecințele acesteia”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel