Conflictul în USR ia amploare, chiar dacă liderii partidului se dezic total de războiul intern, pe care încearcă să-l ascundă sub preș. Nicușor Dan îl neagă, Clotilde Armand este siderată, iar parlamentari și alți lideri USR răbufnesc.
Deputatul USR Adrian Claudiu Prisnel scrie, pe Facebook, că în USR nu există dezbatere internă.
”Calendarul de care vorbește Nicușor este real și arată schematic așa:
1. Foarte mulți oameni pun într-o găleată amendamente la statut.
2. Un om (anume) alege (unilateral) unele amendamente din găleată și le introduce în statut.
3. Pe statutul rezultat se va discuta cȃteva ore, într-o ședință de lucru a unui for nestatutar.
Nu avem un dialog ci o mulțime de monologuri surde care, din întȃmplare, au o temă comună.
Nu e o dezbatere.”
Deputatul susține că ”pe cȃt este de real calendarul, pe atȃt este de perfid mecanismul; perfid pentru că îți lasă impresia că participi la crearea statutului aducȃnd amendamente, totuși, pentru că puterea editorială este concentrată la conducere, rezultatul este prestabilit. Exact ca la amendamentele de la bugetul de stat unde USR a formulat 125 de amenamente dar PSD a acceptat două, cam așa am participat și noi la decizie. Am văzut deja forma statutului așa cum a ieșit din acest proces și se regăsesc pe acolo și vreo două amendamente formulate în spiritul USR Optimist, dar de ieșit a ieșit `așa cum trebuie`.”
USR Optimist, ramură din USR
Adrian Claudiu Prisnel a dezvăluit ce urmează să facă: ”Cȃnd te lupți cu manipularea, nu cu puterea trebuie să vorbești ci cu ceilalți. Prezumția este că puterea știe adevarul și de aia face ceea ce face. Vom aduce în discuție zilele viitoare un statut în spiritul USR Optimist, îl vom prezenta colegilor de partid și vom insista ca la Congres electorii să voteze statutul pe care îl doresc. Căutăm un echilibru funcțional între puterea Congresului, a Comitetului Executiv, a Biroului Național, a președintelui și vicepreședinților. La o primă citire, interpretez că propunerea existentă acordă de facto puteri foarte mari Președintelui prin subordonarea directă a Secretariatului General și creează, prin necodificarea raporturilor de putere, premisele unui conflict între Președinte și Biroul Național.”
”Eu unde mă încadrez”
”Cȃnd Cristian Ghinea a ieșit cu opinie separată a fost acuzat de manipulare, cȃnd Tudor Benga a criticat și el la rȃndul lui ce se întȃmplă, a fost și el acuzat de minciună; lui Cătălin Drulă i s-a spus că e trădător. Aștept cu nerăbdare să văd eu unde mă încadrez: mincinos, manipulator sau mințit, manipulat și prea fraier să îmi dau seama de asta. (Public zic, că pe surse am auzit deja.)” a subliniat parlamentarul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News