Militarii aflaţi în conflict cu guvernul condus de Militarii strâng dovezi pentru lupta în Justiţie cu avocaţii guvernului şi se pregătesc să facă denunţuri penale, pe două fronturi. În primul rând , juriştii sindicaliştilor din Cluj au câştigat în instanţă o decizie care blochează aplicarea HG735/2010, de recalculare a pensiilor. SCMD strânge semnături de la membri săi pentru a veni parte în procesele de recurs. MAI, MApN şi SRI au fost notificate să înceteze orice aplicare a HG-ului amintit până la terminarea procesului. Întrucât, se pare la instigarea ministrului Predoiu, operaţiunile de recalculare continuă, aici va fi făcută prima plângere penală. A doua ofensivă va fi lansată în ceea ce priveşte falsurile din adeverinţele de venit.
Pensionarii MAI care au cerut adeverinţe pentru reclacularea pensiilor au primit acte nesemnate, ceea ce reprezintă un fals, în opinia juriştilor SCMD. În aşa zisele adeverinţe eliberate de funcţionarii MapN , prin Centrele Militare, apar perioade lipsă, în activitatea fiecărui militar, între 3 luni şi... 26 ani. Birourile Operative ale filialelor SCMD din Bucuresti au fost solicitate să adune câte cinci astfel de adeverinţe de venit, pentru a formula plângere penală împotriva funcţionarilor care le-au eliberat. O astfel de adeverinţă poate fi eliberată legal la o cerere personală directă doar de către deţinătorul arhivei, nu de către comandanţi de CMS/CMJ. Adeverinţa trebuie contrasemnată de către organul financiar al ministerului (MAI, MApN sau SRI), având în anexă copii după toate documentele sursă.
Întrucât majoritatea adeverinţelor eliberate până în prezent nu au aceste elemente legale, militarii se pregătesc să sesizeze Parchetele împotriva comandanţilor de Centre Militare, pe care îi acuză de fals, uz de fals şi uzurpare de calităţi oficiale. SCMD are, ca strategie, şi propunerea de a-şi retrage auczaţiile, dacă aceşti comandanţi vor veni ca martori în proces, permiţând să fie identificată persoana care le-a dat ordin de recalculare şi care trebuie să răspundă penal, pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti.
Citeşte şi:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu