Războinicul cecen declară „răzbunare cu sânge” asupra parlamentarilor ruși pentru un presupus complot de asasinare

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei, a lansat acuzații grave la adresa unor parlamentari ruși din regiunile vecine Daghestan și Ingușetia, susținând că aceștia au complotat să-l ucidă. El a amenințat cu declanșarea unei „răzbunări cu sânge” dacă aceștia nu își dovedesc nevinovăția.

Citește și: Singura diferență dintre gluma lui Ciucă de la Măruță și gluma de la DCNews. Viralul zilei / video

Într-o declarație făcută în cadrul unei întâlniri cu forțele de securitate cecene, Kadîrov a afirmat: „Există martori, persoane cărora li s-a cerut să comită crima, au fost întrebați cât ar costa un astfel de ordin”, potrivit Politico

Concret, Kadîrov i-a acuzat pe senatorul daghestanez Suleiman Kerimov și pe doi deputați ai Dumei de Stat, Bekkhan Barakhoev din Ingușetia și Rizvan Kurbanov din Daghestan, de implicare în presupusul complot.

„Dacă nu dovedesc contrariul, voi declara oficial o răzbunare cu sânge”, a spus Kadîrov. În Cecenia, răzbunarea de sânge reprezintă un concept de răzbunare ce implică uciderea celui care a adus o insultă gravă sau a rudelor acestuia.

Tot în cadrul aceleași întâlniri, Kadîrov a sugerat că cei trei sunt responsabili pentru un atac armat petrecut în luna septembrie la biroul din Moscova al Wildberries, cel mai mare retailer online din Rusia.

Este pentru prima dată când liderul cecen, cunoscut drept un aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, comentează incidentul în care doi agenți de securitate de etnie ingușă au fost uciși.

Acest atac armat a avut loc la două luni după fuziunea dintre Wildberries și o altă firmă privată, Russ, despre care presa rusă susține că ar fi deținută de senatorul și miliardarul daghestanez Suleiman Kerimov. Se spune că această fuziune a fost susținută de administrația prezidențială din Moscova.

Vladimir Bakalchuk, fostul soț al CEO-ului Wildberries, Tatyana Bakalchuk, s-a opus fuziunii. Având sprijinul lui Putin, Tatyana Bakalchuk a format o alianță cu Kadîrov pentru a bloca fuziunea, ceea ce a dus la o escaladare a tensiunilor. Potrivit unor surse, Bakalchuk, împreună cu mai mulți ceceni, ar fi luat cu asalt biroul Wildberries. Acesta a fost ulterior acuzat de crimă, acuzație pe care o neagă.

Deși Kadîrov nu a recunoscut niciodată public implicarea oamenilor săi în schimbul de focuri, el a descris aceste afirmații ca fiind încercări de a „pune națiuni întregi una împotriva celeilalte din cauza unor dispute interne”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel