Războiul din Gaza în hărți. Cât de mult au avansat trupele israeliene în interiorul teritoriului controlat de Hamas / foto

Forțele israeliene și-au intensificat în urmă cu aproape o săptămână activitățile terestre în Fâșia Gaza.

Purtătorul de cuvânt militar Daniel Hagari a anunțat în seara zilei de 27 octombrie 2023 că forțele terestre își extind operațiunile.

„Pe lângă atacurile efectuate în ultimele zile, forțele terestre își extind operațiunile în această seară”, a spus Daniel Hagari.

De atunci, armata Israelului a început să pătrundă pe teritoriul Fâșiei Gaza, în unele locuri întâmpinând o rezistență puternică din partea teroriștilor Hamas. În primă faza, IDF au pătruns în partea de nord-vest a fâșiei, de-a lungul mării, pentru ca apoi, la începutul acestei săptămâni, să își diversifice acțiunile militare și în nord-est, în proximitatea orașului Sderot.

O a treia cale de pătrundere a armatei israeliene s-a evidențiat în partea centrală a fâșiei Gaza, la nord-vest de kibuțul Be'eri. zilele trecute, IDF a reușit să taie tranzitul pe principala cale de acces din Gaza, care tranzitează teritoriul pe direcția nord-est - sud-vest, drumul Salah al-Din. 

În prezent, armata israeliană este pe punctul de a tăia definitiv posibilitatea de tranzit între nordul Fâșiei Gaza, unde este și Gaza City, și sudul acesteia, unde există punctul de trecere a frontierei Rafah, care a fost redeschis.

În imaginea de mai jos se poate observa avansul trupelor israeliene de pe acest front în dimineața zilei de joi, 2 noiembrie 2023.

Pe lângă diversificarea acțiunilor la sol, armata israeliană a bombardat sistematic, în ultimele zile, nordul Fâșiei Gaza, după ce, săptămânile trecute, a lansat numeroase apeluri către populația civilă de a părăsi nordul regiunii și a se reloca în sud.

De precizat că au existat bombardamente israeliene și în sud, însă mult mai puține, în Khan Yunis, principalul centru urban de acolo.

În ceea ce privește imaginea de ansamblu a pătrunderilor israeliene în Fâșia Gaza, așa cum am precizat mai sus, IDF își extind în prezent incursiunile în nord-vestul și nord-estul regiunii, după cum se poate vedea în imaginea următoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel