Urmărește emisiunea live


Războiul din Ucraina "ar putea atinge punctul de răscruce" în această vară dacă Occidentul nu intervine, prezice un analist

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Războiul din Ucraina ar putea atinge un deznodământ nefast dacă Occidentul nu intervine și nu furnizează Kievului armele și muniția de care are nevoie pentru a continua lupta împotriva Rusiei, a avertizat un analist.

 

Alegeri prezidentiale 2024

Războiul din Ucraina ar putea atinge punctul de răscruce în timpul verii dacă Occidentul nu intervine și nu furnizează Kievului armele și muniția de care are nevoie pentru a continua lupta împotriva Rusiei, a avertizat un analist.

"Rezervele de muniție critică pentru unitățile ucrainene de pe linia frontului se diminuează, iar soldații sunt forțați să raționalizeze... unele unități se confruntă cu o lipsă semnificativă de personal", a declarat Dara Massicot pentru Foreign Affairs.

În schimb, "avantajele rusești în ceea ce privește forța de muncă, materialul și producția de apărare au crescut în ultimul an".

De ce nu face Occidentul mai mult?

Europa face tot posibilul pentru a aproviziona Ucraina cât mai bine, dar realitatea este că SUA trebuie să își continue angajamentul față de Kiev.

Un pachet în valoare de aproximativ 95 de miliarde de dolari (75 de miliarde de lire sterline) a fost aprobat de Senatul condus de democrați la 13 februarie, dar este posibil să se confrunte cu o opoziție dură în Camera Reprezentanților, controlată de republicani.

Ambele camere ale Congresului trebuie să aprobe proiectul de lege înainte ca Joe Biden să îl poată semna ca lege.

Aproximativ 60 de miliarde de dolari (47 de miliarde de lire sterline) din acest pachet sunt alocate numai pentru ajutorul militar pentru Ucraina.

Cu toate acestea, fostul președinte Donald Trump și aliații săi republicani din Congres doresc ca finanțarea să fie direcționată către probleme interne, cum ar fi controlul frontierelor, mai degrabă decât către războaie externe.

Criticii lui Trump au sugerat că acesta blochează în mod deliberat legislația care ar asigura finanțarea atât pentru Ucraina, cât și pentru controlul frontierelor, deoarece intenționează să își concentreze campania electorală pe imigrație și, prin urmare, nu este în interesul său să îmbunătățească problemele percepute.

Ce urmează să se întâmple?

"Fără o creștere a ajutorului militar occidental și fără schimbări majore în strategia Kievului, poziția Ucrainei pe câmpul de luptă va continua să se înrăutățească până când va ajunge la un punct de inflexiune, posibil până în această vară", spune Massicot.

Fără un flux rapid de provizii, Ucraina va fi forțată să își continue raționalizarea resurselor, în timp ce se va confrunta cu atacuri continue din partea unui inamic bine aprovizionat.

"Dacă nu se fac schimbări imediate, aceasta este calea pe care Ucraina va fi obligată să meargă", a zis Massicot.

Ea presupune că soldații ucraineni vor fi cei care vor avea de suferit - nu pentru că le lipsește voința de a lupta sau pentru că nu cunosc slăbiciunile inamicului, "ci din cauza lipsei de muniție și de personal".

"Timpul se scurge", conchide ea, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel