Războiul din Ucraina: Pierderi grele de ambele părți, în timp ce contraofensiva Kievului avansează (serviciile militare britanice)

Militari ucraineni. Foto: Ministerul Apărării din Ucraina
Militari ucraineni. Foto: Ministerul Apărării din Ucraina

Forțele ucrainene și cele rusești suferă pierderi grele, transmit serviciile militare britanice, în timp ce Kievul sărbătorește eliberarea celei de-a opta așezări în sudul țării, la două săptămâni de la startul contraofensivei sal.

Oficialii britanici au declarat că nivelul pierderilor în rândul trupelor ruse este la cel mai înalt nivel de la apogeul bătăliei pentru Bakhmut, din martie, în regiunea Donețk, Ucraina susținând că a ucis sau rănit 4.600 de soldați, scrie The Guardian.

Progresul forțelor Ucrainei atât în estul, cât și în sudul țării a fost lent, o mare parte din armamentul și noile brigăzi venite în ritm scăzut din Vest nefiind încă angajate în luptă.

Ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar, a anunțat că capturarea satului Piatikhatki, în partea de Sud a Zaporijiei, a adus numărul așezărilor eliberate la opt (113 km pătrați de teritoriu recuperat).

Serviciul de grăniceri al Ucrainei a publicat imagini cu mai mulți membri ai serviciului ucrainean arborând steagul național la Piatikhatki.

„Astăzi, 18 iunie, forțele Brigăzii 128 de Asalt i-au alungat pe ruși din satul Piatikhatki. Rușii au fugit, lăsând echipament și muniție. Glorie Ucrainei”, a spus un soldat neidentificat într-un videoclip care nu a putut fi verificat în mod independent.

Maliar a spus că trupele ucrainene se confruntă cu o rezistență acerbă în estul țării, în special în jurul Bakhmut, orașul important din punct de vedere simbolic, capturat recent de Rusia, după luni de lupte apropiate și pierderi grele.

„Rușii au transferat unități suplimentare acolo și au crescut cantitatea de bombardamente”, a spus ea.

Maliar a spus că situația din estul țării este „dificilă” după primele rapoarte pozitive cu privire la progresele din jurul Bakhmut.

Ea a spus: „Inamicul și-a ridicat forțele și desfășoară o ofensivă activă în direcțiile Liman și Kupian, încercând să ne ia inițiativa. Se înregistrează o activitate ridicată de bombardare a inamicului. Luptele intense continuă.

„Inamicul nu abandonează planurile sale de a ajunge la granițele regiunilor Donețk și Lugansk. În prezent, aceasta este principala linie ofensivă a inamicului. Prin urmare, a concentrat un număr semnificativ de unități în est, în special unitățile de asalt aeropurtat. Trupele noastre acționează cu curaj în fața superiorității inamicului de forțe și mijloace și nu-i permit inamicului să avanseze.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel