Războiul economic se intensifică. China interzice un important producător american de cipuri, pe motiv că securitatea Beijingului ar fi fost pusă în pericol

Sursa foto: pxhere.com
Sursa foto: pxhere.com

China transmite că produsele fabricate de gigantul american Micron Technology reprezintă un risc pentru securitatea națională.

 

Autoritatea de reglementare chineză a anunțat duminică că cel mai mare producător american de cipuri de memorie prezintă „riscuri serioase pentru securitatea țării”.

Înseamnă că produsele companiei vor fi interzise din proiectele cheie de infrastructură din a doua economie din lume.

Este prima mișcare majoră a Chinei împotriva unui producător american de cipuri, pe măsură ce tensiunile cresc între Beijing și Washington.

Anunțul este cea mai recentă dezvoltare dintr-un conflict din ce în ce mai adânc între SUA și China cu privire la tehnologia crucială pentru economiile din întreaga lume.

Disputa de lungă durată a determinat Washingtonul să impună o serie de măsuri împotriva industriei de fabricare a cipurilor din Beijing și să investească miliarde de dolari pentru a stimula sectorul semiconductorilor din America.

Într-o declarație, Administrația Cyberspace din China (CAC) a declarat: „Revizuirea a constatat că produsele Micron prezintă riscuri serioase de securitate a rețelei, care prezintă riscuri semnificative de securitate pentru lanțul de aprovizionare a infrastructurii informaționale critice din China, afectând securitatea națională a Chinei”.

CAC nu a oferit detalii despre riscurile menționate. Un purtător de cuvânt al Micron a confirmat pentru BBC că gigantul „a primit notificarea CAC”.

"Evaluăm concluzia și ne evaluăm următorii pași. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm să ne angajăm în discuții cu autoritățile chineze", au adăugat aceștia.

Ca răspuns, guvernul SUA a spus că va colabora cu aliații pentru a aborda ceea ce a numit „distorsiuni ale pieței cipurilor de memorie cauzate de acțiunile Chinei”.

„Ne opunem ferm restricțiilor care nu au nicio bază de fapt”, a spus un purtător de cuvânt al Departamentului de Comerț al SUA.

„Această acțiune, împreună cu raidurile recente și țintirea altor firme americane, este în contradicție cu afirmațiile [Chinei] că își deschide piețele și se angajează la un cadru de reglementare transparent”.

Prețul acțiunilor Micron a scăzut cu 5,3% la tranzacționare, în urma acestui anunț.

Analiștii grupului bancar de investiții Jefferies au spus că „impactul final [al interdicției] asupra Micron va fi destul de limitat”, deoarece nu se bazează pe guvernul chinez sau pe telecomunicații pentru majoritatea vânzărilor pe care le generează în țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel