Războiul golește buzunarele Kremlinului. Rusia a ajuns să nu își mai asigure companiile aeriene în caz de accidente aviatice

foto pexels
foto pexels

Compania Națională de Reasigurare a Rusiei (RNRC) refuză să acopere riscurile asociate întreținerii aeronavelor în Federația Rusă pe fondul suspendării sprijinului din partea concernului european Airbus și a corporației americane Boeing. Acest lucru a fost relatat luni, 4 iulie, de ziarul Kommersant, citând surse din sectorul aviației și asigurărilor.

Potrivit acestora, până în vară, RNPC a încetat să considere accidentele rezultate din întreținerea sau reparațiile de calitate proastă ca un eveniment asigurat. Acest lucru se datorează faptului că, conform acordurilor anterioare cu partea europeană, reparația ar fi trebuit să fie efectuată de producător, dezvoltator sau o organizație certificată de acesta, a indicat compania de reasigurare.

Cu toate acestea, după începutul războiului rusesc în Ucraina, Boeing și Airbus au refuzat să ofere suport tehnic clienților din Federația Rusă.

Dificultăți cu rambursările pot apărea și pentru pasageri

După cum a remarcat directorul companiei aeriene Meridian, Vladimir Lapinsky, ca urmare a acestui lucri, pot apărea dificultăți în obținerea rambursărilor nu numai pentru companiile aeriene, ci și pentru pasageri și terți.

Asociația Operatorilor de Transport Aerian (AEVT) a decis deja să se adreseze guvernului rus „în absența înțelegerii reciproce cu RNPC”, a spus sursa celor de la Deutsche Welle.

În primăvara lui 2022, țările occidentale au impus Rusiei sancțiuni fără precedent, după ce Kremlinul a declanșat un război pe scară largă împotriva Ucrainei, la sfârșitul lunii februarie. 

Una dintre componentele măsurilor punitive au fost restricțiile îndreptate împotriva industriei aviatice a Federației Ruse. 

La începutul lunii iunie, a devenit cunoscut, în special, că compania aeriană rusă S7 a înghețat lansarea companiei aeriene low-cost Citrus din cauza lipsei de aeronave.

Patrușev, rusul care ar urma să îi lea locul lui Vladimir Putin, atacuri în rafală la adresa NATO și SUA. "Aceste obiective vor fi atinse"

Nikolae Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, se încăpățânează și spune că obiectivele invaziei vor fi realizate în pofida ajutorului acordat de către Occident Ucrainei.

Obiectivele "operațiunii speciale rusești" vor fi atinse, în ciuda asistenței militare a Statelor Unite și a Occidentului pentru Ucraina, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolae Patrușev, scrie Interfax. Reamintim că despre Patrușev s-a scris anterior că este omul care ar urma să îi ia locul lui Vladimir Putin. Acesta a lansat acum atacuri în rafală al adresa SUA și NATO, încercând să justifice invazia Ucrainei și evitând să folosească cuvântul război, numind agresiunea Rusiei o "operațiune specială", exact așa cum face și liderul de la Kremlin.

"Scopul operațiunii speciale este de a asigura protecția oamenilor împotriva genocidului de către regimul neo-nazist ucrainean, demilitarizarea și denazificarea teritoriului Ucrainei, de fapt atingerea statutului său neutru, care este prevăzut în constituția ucraineană.", a spus Patrușev, vorbind marți la Khabarovsk, în cadrul unei întâlniri privind securitatea națională a Federației Ruse în districtul federal din Orientul Îndepărtat.

"În ciuda furnizării de asistență militară de către Statele Unite și Occidentul Ucrainei, aprovizionarea tot mai mare de arme letale, aceste obiective vor fi atinse.", a spus  secretarul Consiliului de Securitate Rusiei.

Patrușev a mai afirmat că Rusia a fost nevoită să ia decizia de a conduce "o operațiune militară specială" din cauza "răspândirii neonazismului în Ucraina, a funcționării pe teritoriul său a laboratoarelor biologice implicate în programul biologic militar al SUA, precum și a planurilor anunțate de autoritățile de la Kiev de a crea arme nucleare și de a adera la NATO au reprezentat amenințări semnificative de securitate nu numai pentru Rusia, ci pentru întreaga lume".

El a adăugat că decizia NATO de a declara Rusia drept stat inamic duce la o escaladare a tensiunii și la destabilizarea securității în Europa.

"Rusia, care își apără interesele naționale și suveranitatea, a fost declarată inamic de către Statele Unite și aliații săi, ceea ce se reflectă în documentele doctrinare, inclusiv în cele adoptate la summitul NATO de la Madrid", a mai  spus Patrușev.

El a mai spus că "SUA și sateliții săi au refuzat să se angajeze într-un dialog constructiv cu Rusia în domeniul stabilității strategice și au ignorat complet cererile Moscovei de garanții de securitate".

"Infrastructura militară a NATO se apropie de granițele noastre, forțele și activele militare se construiesc în mod activ pe flancul estic. Au fost luate decizii de aderare la alianța cu Finlanda și Suedia. A fost creat un nou bloc militar AUKUS", a adăugat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

Patrușev a subliniat că "aceste decizii și acțiuni nu numai că duc la o escaladare a tensiunii și la destabilizarea securității europene, ci contrazic în mod clar actul fundamental al Rusiei-NATO, care, de altfel, continuă să funcționeze de jure".

El a mai acuzat că "Statele Unite, în interesul dominației și menținerii superiorității militaro-politice și economice, pe care le-au primit la sfârșitul secolului trecut, s-au bazat pe slăbirea și suprimarea Rusiei".

Potrivit acestuia, "cursul conducerii SUA spre prăbușirea arhitecturii globale de securitate și a sistemului juridic internațional, redistribuirea piețelor de energie a dus deja la o creștere a tensiunii militaro-politice în lume, la fenomene de criză la nivel global, ruperea legăturilor comerciale și economice stabilite și a lanțurilor logistice, creând amenințarea unei crize alimentare și provocând o creștere semnificativă a inflației, inclusiv în Statele Unite."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel