Războiul lui Putin. Boris Johnson: Apar semnale că cetăţenii ruşi se trezesc

Boris Johnson susține că există semnale că cetăţenii ruşi încep să îşi dea seama că sunt mințiți.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, susține că există semnale că cetăţenii ruşi încep să îşi dea seama că sunt minţiţi de membrii Administraţiei de la Moscova, dar subliniază că Guvernul de la Londra nu are obiectivul înlăturării preşedintelui Vladimir Putin, conform Sky News.

„Oamenii sunt foarte vulnerabili la minciunile preşedintelui Putin. Unul dintre lucrurile deprimante asociate războiului din Ucraina este cruziumea cu care Putin încearcă să ascundă realitatea populaţiei ruse”, a declarat Boris Johnson.

Guvernul britanic a fost „extrem de energic" în combaterea dezinformării, a continuat Boris Johnson, precizând că „apar semnale că cetăţenii ruşi se trezesc în privinţa a ceea ce se întâmplă”.

Întrebat de parlamentari britanici despre afirmaţiile preşedintelui SUA, Joseph Biden, care a declarat că preşedintele Vladimir Putin „nu poate rămâne la putere", Boris Johnson a declarat că înlăturarea Administraţiei de la Moscova „nu este obiectivul Guvernului britanic”, „însă ideea centrală este că Putin, pur şi simplu, nu poate fi de încredere", a insistat Boris Johnson.

Citește și / Ucraina observă o retragere parţială rusească din zona Kiev, dar şi pregătiri ofensive în est

Trupele ruse au efectuat o retragere parţială din împrejurimile Kievului, dar se regrupează în vederea reluării operaţiunilor ofensive axate pe încercuirea forţelor ucrainene din estul ţării, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, colonelul Oleksandr Motuzianik, potrivit agenţiilor Reuters şi EFE, Rusia confirmând la rândul ei că forţele sale se regrupează pentru a „elibera Donbasul. 

În urma negocierilor substanţiale desfăşurate marţi la Istanbul, conform declaraţiei negociatorului-şef rus Vladimir Medinski, Rusia a promis că-şi va diminua semnificativ activităţile militare în direcţia Kievului şi în zona oraşului Cernigov, situat la nord-est de capitală.

Comandamentul armatei ucrainene a observat unele mişcări de retragere a unităţilor ruse dinspre Kiev şi Cernigov, dar nu putem vorbi despre o retragere pe scară extinsă, a declarat colonelul Oleksandr Motuzianik. De asemenea, nu au încetat bombardamentele ruse asupra celor două oraşe. Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel