Războiul lui Putin. China este pregătită să joace un ”rol constructiv”

Ministrul chinez de externe a discutat cu omologul său ucrainean.

Ministrul chinez de externe, Wang Yi, a discutat cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba. Beijingul a făcut apel la discuții pentru a pune capăt conflictului din Ucraina, informează Reuters, notează Mediafax.

Convorbirea, despre care Beijingul a spus că a avut loc la cererea Ucrainei, a fost prima conversație la nivel înalt între cele două țări de la 1 martie, când Kuleba a cerut Beijingului să își folosească legăturile cu Moscova pentru a opri invazia Rusiei, a declarat atunci Ministerul ucrainean de Externe.

„Războaiele se termină în cele din urmă. Cheia este cum să menținem o securitate durabilă în Europa și să stabilim un mecanism de securitate european echilibrat, eficient și durabil", a declarat Wang, potrivit ministerului.

„China este pregătită să joace un rol constructiv în această privință, într-o poziție obiectivă”, a adăugat acesta.

Kuleba a scris pe Twitter: „Recunoscător omologului meu chinez pentru solidaritatea cu victimele civile”.

„Amândoi împărtășim convingerea că încheierea războiului împotriva Ucrainei servește intereselor comune ale păcii, securității alimentare globale și comerțului international”, a spus el.

Ministrul de externe al Ucrainei spune că ororile de la Bucea sunt doar vârful icebergului

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat că ororile văzute la Bucea, care se află la 30 de kilometri nord-vest de Kiev, au fost „doar vârful icebergului”.

„Ucraina a câștigat bătălia pentru Kiev, dar războiul continuă. Ne pregătim pentru noua ofensivă pe scară largă a Rusiei în estul Ucrainei. Ei vor încerca să captureze mai multe teritorii în regiunile regiunilor Donețk și Luhansk. Vor încerca să se înfigă și să se deplaseze în regiunea Kherson, vor încerca să captureze Mariupol”, a declarat Dmytro Kuleba, potrivit Sky News.

„Ceea ce ați văzut, ororile pe care le-am văzut la Bucea, sunt doar vârful icebergului tuturor crimelor comise până acum de armata rusă în Ucraina. Și pot să vă spun fără exagerare și cu mare durere că situația din Mariupol este mult mai gravă în comparație cu ceea ce am văzut în alte orașe, precum și în orașele și satele din apropierea Kievului”, a adăugat Kuleba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel