La București, polițiștii au strigat ”
După o rețetă cunoscută și la noi, se pregătesc disponibilizări masive din Poliție. La Quito nu se vorbește însă despre economii sau austeritate, ci despre lupta anti-corupție, care este pretextul concedierilor. Șeful Poliției, generalul Wilson Alulema, a anunțat, potrivit BBC, că 42.000 de ofițeri vor trebui să treacă testul poligraf, pentru a-și păstra serviciul. Măsura este prima din cadrul celor anunțate de președintele Correa pentru modernizarea Poliției. Specialiștii spun că aceste verificări vor fi puțin relevante, întrucât lipsește capacitatea tehnică de a efectua zeci de mii de testări într-o perioadă scurtă și au mai degrabă rolul de a justifica disponibilizările și de a-i discredita pe polițiștii care s-au răsculat pentru salarii. Un test durează două ore și jumătate și este greu de crezut că se vor achiziționa sute de aparate poligraf, pentru care nu există oricum personal specializat.
Paraschiv: președintele, primul care ar trebui să meargă la poligraf
Vicepreşedintele Sindicatului Poliţiştilor, Toader Paraschiv, consideră că aceste concedieri care au loc în prezent în MAI sunt o răzbunare indirectă a preşedintelui faţă de protestele de anul trecut din faţa palatului Cotroceni. " Toate acţiunile curg în acest sens, spre o răzbunare a lui Băsescu. De fapt el se răzbună pe tot poporul pentru că am ieşit să îl votăm. Şi noi prin acel protest i-am legitimat puterea, pentru că practic am lăsat impresia că el poate rezolva orice problemă", a spus Paraschiv pentru DeCeNews.
Acesta a mai adăugat că în cazul în care preşedintelui i-ar veni o astfel de idee, el ar trebui să fie primul testat cu poligraful. " El ar trebui să intre primul la poligraf, pentru că şi noi suntem foarte curioşi ce s-a întâmplat cu flota şi cu alte afaceri dubioase. Pe vremea când era el ministru spunea că nu vrea să prindă picior de miliţian în ministerul lui. Au fost fabricate tot felul de dosare, care apoi au fost îngropate", a conchis acesta.
Aceeaşi părere o împărtăşeşte şi vicepreşedintele sindicatului Pro Lex, Abraham Pavel. " Cu siguranţă concedierile de acum au legătură directă cu proteste din septembrie anul trecut. Renunţarea la poliţişti a preşedintelui a fost un act de golănie publică. Concedierile se fac după sistemul prima dată tăiem si apoi numărăm. A fost dată comanda şi acum se execută întocmai. Ce Guvern, că el este şi şeful Guvernului şi al tuturor", a spus Abraham pentru DeCeNews.
Citeşte şi:
Rafael Correa a revenit la preşedinţia Ecuadorului, sub protecţie militară
Operaţiunea de salvare a preşedintelui ecuadorian: Doi morţi şi 37 de răniţi
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu