Răzbunarea lui Traian Băsescu

bogdan-chirieac
bogdan-chirieac
 29 iulie 2012. Eveniment unic în istoria României: printr-un vot popular masiv – 8,5 milioane persoane – Traian Băsescu este demis din funcția de președinte, la mai puțin de trei ani de la alegerea sa forțată, în decembrie 2009. Ce a urmat se cunoaște bine. Printr-un complex de împrejurări, intern și extern, Traian Băsescu rămâne în funcție, în ciuda voinței poporului român și prin încălcarea celor mai elementare drepturi și libertăți democratice.

29 iulie 2013. Răzbunarea lui Traian Băsescu împotriva unora dintre cei care au susținut, la vremea respectivă, referendumul de demitere. Astăzi, pe 29 iulie 2013, Dan Voiculescu și Liviu Dragnea au fost aduși la DNA, pentru a marca un an de la victoria lui Traian Băsescu împotriva poporului român.

Cu Antena 3 urmărită penal – o aberație nemaiîntâlnită în lumea liberă – DNA i-a chemat pe cei doi oponenți ai lui Traian Băsescu exact când a trebuit, pentru a se obține un efect simbolic. Nu i-a chemat nici cu o săptămână mai devreme, nici cu una mai târziu.

Mesajul lui Traian Băsescu este evident: eu stăpânesc structurile de forță ale Statului. Eu pot aresta sau elibera pe oricine cred de cuviință. Chemarea celor doi, fix pe 29 iulie, transmite exact acest mesaj.

O nelămurire am totuși: procurorii DNA, care au răspuns la ordin în acest mod, servind drept instrumente de răzbunare politică, cum se vor justifica în fața societății peste un an, peste doi sau peste trei…? Sau poate că nu vor avea nevoie să se justifice, fiindcă de oameni ca ei are nevoie orice Stăpân!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel