Răzvan Burleanu și FRF, la DNA

Clubul FC Progresul Bucureşti a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul său oficial, că a făcut plângere penală la DNA împotriva Federaţiei Române de Fotbal, pe care o acuză de 'ilegalităţi'.

Publicitate

'FC Progresul Bucureşti a fost nevoită să sesizeze Direcţia Naţională Anticorupţie cu o plângere care vizează cele mai recente ilegalităţi comise de FRF şi Răzvan Burleanu.

Faptele vizate prin această acţiune poate fi grupate în patru direcţii principale:

Aprobarea bilanţului pe anul 2019 în Adunarea Generală a FRF din data de 02.02.2019 privind cheltuirea a peste 20 milioane euro, bilanţ deja depus la Ministerul Finanţelor - ANAF, cu luni în urmă, fără hotărârea Adunării Generale;

Promisiunea-angajament a numitului Burleanu Răzvan de plata a 5.000 euro către fiecare membru afiliat complice, co-interesat astfel să voteze bilanţul şi descărcarea de gestiune. Cine sunt beneficiarii reali ai bugetului federaţiei?

Dizolvarea juridică a membrului afiliat AS FC Progresul Bucureşti pentru o datorie către FRF de 7.000 lei, la data de 04.06.2020 în plină pandemie dovedeşte dincolo de orice dubiu că beneficiarii reali nu sunt membrii afiliaţi. Cine cheltuie şi unde se duc banii FRF? Venituri în avans de 60 milioane lei (peste 12 milioane de euro) din raportarea ANAF pe 2019, probabil banii de la UEFA pentru Campionatul European cheltuiţi de către cine şi pentru ce?', se menţionează în comunicatul citat. Progresul Bucureşti, care a participat în ultimii 3 ani în competiţiile FRF la nivel de Liga a III-a senioare şi Liga U15 de junioare, susţine că fotbalul feminin beneficiază de subvenţii generoase din partea FIFA şi UEFA, dar acestea nu ajung la echipele participante.

'Pentru aceste deturnări de fonduri europene în cazul UEFA şi fonduri de solidaritate şi susţinere a activităţii fotbalistice feminine în cazul FIFA, vă aducem la cunoştinţă că vom sesiza forurile în cauză, FIFA şi UEFA, precum şi organismele europene în condiţiile în care modul de cheltuire a fondurilor şi implicit beneficiarul real al acestor fonduri mari din bugetul FRF au o destinaţie pe care noi, ca şi membru FRF, nu o cunoaştem creând premisele unor suspiciuni întemeiate de deturnare de fonduri în alte direcţii fără nicio legătură cu activităţile fotbalistice', precizează clubul bucureştean. Conducerea grupării susţine că înainte de pronunţarea dizolvării societăţii AS FC Progresul Bucureşti a cesionat întreaga activitate sportivă, în baza legii civile, precum şi drepturile de proprietate asupra mărcii şi siglei înregistrate la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci către AFC Progresul Bucureşti 'fotbal profesionist şi amator'.   Noua societate a formulat o cerere de afiliere la FRF la data de 24 iulie 2020, dar decizia a fost amânată pentru 8 octombrie 2020, ulterior Adunării Generale a FRF din 2 octombrie, 'împiedicând în mod abuziv participarea preşedintelui Tudor Iacov la această Adunare', scrfie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel