EXCLUSIV  RCA-ul s-a triplat în ultimii 3 ani. Titi Aur, paradox cu prețurile, deși numărul de victime a scăzut pe șosele / video

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Specialistul în conducere defensivă Titi Aur a vorbit despre creșterea RCA și scăderea numărului de morți și răniți grav pe șoselele din România.

În cadrul unui interviu exclusiv la DC News, la emisiunea DC Conducem, Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a vorbit despre creșterea RCA-ului în România și despre cauzele care au determinat o triplare a prețului în ultimii 3 ani.

„Am văzut de curând un articol că a crescut RCA-ul în România de trei ori în ultimii 3 ani. În primul rând trebuie să înțelegem că mult stricăm, mult plătim. Nu avem cum să stricăm mult și să plătim puțin. Am văzut comentariul unui economist cunoscut - dar mi s-a părut foarte greșită abordarea - care spunea că nu poate să crească RCA-ul fără să fie raportat la veniturile românilor, la posibilitățile românului de a plăti.

RCA-ul nu are legătură cu veniturile românului, neamțului sau oricărui alt cetățean, ci are legătură directă cu cât strici. Când vorbim de cât stricăm, iară sunt multe lucruri de discutat. Mașinile din ziua de azi sunt din ce în ce mai sigure, iar asta înseamnă răniți grav mai puțini în caz de accident, însă înseamnă stricăciuni mai mari la mașină. Când se lovește un vehicul de ceva, cu cât mașina va fi mai rezistentă, cu atât vor fi mai multe victime, cu cât vrem să avem mai puține victime, cu atât paguba materială va fi mai mare.

Vin unii și mi se plâng de faptul că au dat 60.000 de euro pe mașină și au lovit-o puțin și costă reparația 20.000 de euro. Mulți nu o asigură și nu fac CASCO, dar când se întâmplă accidentul, încep să se plângă de faptul că reparația costă. O mașină scumpă e și sigură, dar o mașină scumpă și sigură se strică mult ca să te protejeze pe tine. Cu cât se strică mașina mai mult, cu atât ești tu mai protejat“, a spus Titi Aur.

CITEȘTE ȘI            -            Accident „cu prioritatea în brațe”. Titi Aur: Îi văd în spatele meu cum se enervează când fac acest lucru

Foto: Freepik

De ce au scăzut, de fapt, numărul de răniți grav și de morți pe șoselele din România

Titi Aur a vorbit și despre scăderea numărului de victime pe șoselele din România, care nu se datorează în niciun fel reabilitării drumurilor, ci mașinilor mai sigure și intervenției mai eficiente în caz de accident.

„Am auzit des asta, că mașinile vechi, în caz de accident nu se deformau“, a zis jurnalistul Florin Răvdan.

„Păi da, dar te derformai tu, că mașina era toată din tablă, din fier și rezistentă. Atunci, impactul pentru cel din interior, indiferent ce fel de mașină era, era mult mai dur. 

Acum vin autoritățile să ne spună că a scăzut numărul de morți pe șosele. Nu a scăzut pentru că fac ele ceva, nu a scăzut pentru că noi conducem mai civilizat și mai sigur, ci a scăzut din următoarele două motive.

În primul rând, mașina e din ce în ce mai sigură, ceea ce înseamnă că în caz de impact se strică mult mașina, dar cresc RCA-ul și CASCO, iar în al doilea rând pentru că intervenția a devenit foarte rapidă. Acum 30 de ani nu se întâmpla așa ceva.

De asta a scăzut mult numărul de morți pe șosele, dacă facem o analiză adevărată. Dacă nu, ne ascundem după acele grafice și spunem că a scăzut numărul de morți și de răniți grav“, a precizat Titi Aur.

CITEȘTE ȘI              -              EXCLUSIV  Cum vrea Titi Aur să-i constrângă pe tineri să nu mai facă accidente: Acum ne ascudem după deget! / video

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel