RCA va deveni obligatorie pentru trotinete și biciclete electrice / Care sunt excepțiile

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică proiectul care impune obligativitatea încheierii unei polițe RCA pentru trotinete și biciclete electrice.

Ministerul Finanțelor a pus, luni, în dezbatere publică proiectul de lege care instituie obligativitatea încheierii unei asigurări RCA de către proprietarii de trotinete electrice și biciclete electrice.

În noul proiect se schimbată definiția cuvântului „vehicul” în sensul în care obligația de asigurare se raportează la anumite criterii de natură tehnică.

Astfel, vor intra sub obligația de asigurare și vehicule ce conform legislației naționale nu sunt supuse înmatriculării/înregistrării (trotinete electrice, biciclete electrice și alte vehicule).

Potrivit modificării, vehiculul va fi reprezentat de „orice mijloc de transport pe uscat cu propulsie proprie cu o viteză maximă constructivă mai mare de 25 km/h” sau „orice mijloc de transport pe uscat cu propulsie proprie cu masă proprie mai mare de 25 kg și o viteză maximă constructivă mai mare de 14 km/h”.

CITEȘTE ȘI      -      Șoferii care vor avea nevoie de o nouă asigurare RCA în următoarea perioadă

Care sunt excepțiile

Proiectul presupune și câteva tipuri de vehicul exceptate de la necesitatea de încheiere a unei polițe RCA:

- în cazul utilizării vehiculelor în cadrul evenimentelor și activităților sportive cu motor, inclusiv al curselor și competițiilor, precum și al antrenamentelor, testărilor și demonstrațiilor, inclusiv al celor de viteză, fiabilitate sau îndemânare, permise în conformitate cu legislația națională.

- fotoliile rulante sau alte vehicule similare cu propulsie proprie, destinate a fi utilizate în mod exclusiv de către o persoană cu dizabilitate fizică locomotorie, nu sunt considerate vehicule în sensul prezentei legi, acestea nefiind supuse obligației de asigurare

CITEȘTE ȘI      -      Modificări importante pentru șoferi. Ministerul de Interne, listă propuneri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel