Aluatul de pizza poate ieși unui perfect, daca respecți câteva reguli clare. După ce-l vei prepara prima oară, o să vezi că nu vei mai comanda niciodată pizza.
Iată ingredientele necesare pentru aluatul unei pizza cu blat pufos:
– 160 ml apă caldă
– 2 lingurițe drojdie uscată
– 1 lingură zahăr
– 500 g faină
– 160 ml bere
– 2 linguri ulei de măsline
– 1 linguriță sare
Cantitățile ajung pentru două pizza de 30 de cm.
Mod de preparare: Amestecă apa caldă cu drojdia și zahărul.
Amestecă separat făina cu sarea. Apoi începi să torni amestecul anterior puțin câte puțin. După ce s-a încorporat drojdia, adaugă berea și uleiul de măsline. Dacă folosești robotul de bucătărie, frământă 8 minute. Dacă frămânți cu mâna, 10 minute.
[citeste si]
Unge cu puțin ulei de măsline aluatul și lasă-l la crescut 2-3 ore.
După ce a crescut aluatul, întinde-l pe masa de lucru, pune-l în tavă și lasă-l la crescut 15 minute. Apoi adaugă sosul de roșii și restul ingredientelor. Bagă aluatul la cuptorul încins, la 180 de grade și lasă-l 20 de minute până când blatul pufos se rumenește bine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu