Sufleul de ciocolată este unul dintre deserturile preferate de români. Iată rețeta care îți poate înfrumuseța masa de Crăciun și care te ajută să îți surprinzi invitații.
Ingrediente:
(Pentru șase sufleuri de ciocolată)
200 g de ciocolată neagră
200 g de unt
100 g de zahăr
4 ouă
90 g de făină
Un vârf de cuțit de sare
Zahăr pudră pentru decorare
Unt și pudră de cacao pentru uns formele
Mod de preparare:
1. Unge ușor formele cu unt moale și presară cu pudră de cacao. Balansează-le pentru a îndepărta excesul.
2. Topește ciocolata și untul pe o baie cu aburi sau cu ajutorul unui cuptor cu microunde până când se realizează un amestec omogen.
3. Bate cu un mixer sau cu un țel zahărul cu ouă până când se obține o spumă.
4. Se adaugă ciocolata peste ouă și se bat până când sunt amestecate complet.
5. Cerne făina astfel încât să nu se obțină cocoloașe și adaug-o în aluat în trei etape. Bate până când se integrează pe deplin de fiecare dată. Adaugă puțin zahăr.
6. Umple formele cu aluat până la 3/4 din capacitatea lor.
7. Se acoperă cu folie de plastic și se pun în frigider de la 4 la 24 de ore. Ele pot fi, de asemenea, înghețate în mod direct.
8. Pentru a obține o crustă ușor crocantă și un interior cremos și mătăsos, pune sufleurile de ciocolată în cuptorul preincins la 190 de grade Celsius timp de 13 minute.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News