Fanii Nutella din întreaga lume sunt dezamăgiți după ce vestea că rețeta minune pentru crema de ciocolată și alune a fost modificată s-a răspândit rapid.
Pe pagina lor de Facebook, Verbraucherzentrale Hamburg (Centrul pentru Protecția Consumatorilor din Hamburg) a dezvăluit că Ferrero, compania din spatele Nutella, a schimbat în mod secret rețeta. Producătorii au adăugat mai mult zahăr și mai mult lapte praf degresat.
Conținutul de zahăr a crescut de la 55,9 la 56,3 la sută, iar laptele de la 7,5 la 8,7 la sută, relatează The Independent.
Grupul de consumatori declară că noul Nutella are o culoare mai deschisă și sugerează că, prin creșterea conținutului de lapte, compania a reușit să economisească costurile pentru cacao.
Într-o lume în care majoritatea companiilor încearcă să reducă conținutul de zahăr din produsele alimentare, pentru a atrage clienți mai conștienți de sănătate, schimbarea nu a fost bine primită.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu