Rețetă rapidă: Negrese delicioase de post în doar 30 de minute

Dacă vi se face pofta de ceva dulce și vreți să aveți garanția produsului pe care-l mâncați, vă puteți întoarce la rețetele de la bunici. 

Negresa de post se prepară rapid chiar și pentru un începător în ale bucătăriei, iese delicios garantat. 

De ce aveți nevoie: 

- 5 căni făină

- 1 cană și jumătate de zahăr

- 1 cană și jumătate de apă caldă

- 6 linguri de ulei

- 1 plic cacao

- 2 plicuri zahăr vanilat

- 1 amoniac sau praf de copt

- 1 linguriță de oțet

- 1 plic glazură

- nucă și esență de rom, după gust. 

Cum se prepară: 

1. Într-un bol amestecați 5 căni de făină- de dimensiunea celor de ceai- cu un plic de cacao, un praf de sare și două plicuri de zahăr vanilat. Amestecați. 

2. În al doilea bol puneți o cană și jumătate de zahăr și o cană și jumătate de apă caldă. Amestecați pentru a se dizolva zahărul. Adăugați 6 linguri de ulei și esența de rom, dacă vă place. 

3. Puneți conținutul din al doilea bol în primul și amestecați. 

4. Într-o ceașcă sau un pahar mic stingeți praful de copt cu o linguriță de oțet. 

5. Puneți praful de copt stins peste conținut. 

6. Adăugați nuca, dacă vă place. 

7. Încălziți cuptorul. 

8. Ungeți tava cu ulei și apoi tapați-o cu făină. 

9. Adăugați conținutul. 

10. Puneți tava la cuptor la foc mare 10 minute, după 10 minute o lăsați alte 10 la foc mic. 

11. Amestecați conținutul plicului de glazură cu 3-4 lingurițe de apă rece și adăugați glazura peste prăjitura scoasă din cuptor. 

12. Lăsați prăjitura două ore înainte de tăiere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel