REȚETA ZILEI: Clătite cu brânză la cuptor

Celebre prin  Bucovinei,  clătitele sunt umplute cu o cremă de brânză proaspătă şi gătite uşor la cuptor. 

Timp de preparare: 20 min

Timp de gătire: 40 min

Servire în: 60 min

Ingrediente

Pentru clătite
– 2 ouă
– 250 ml lapte
– făină cât cuprinde
– un praf de sare
– 1 pliculeţ zahăr vanilat
– unt

Pentru umplutură

– 500g brânză proaspătă
– 6 linguri de zahăr
– 1 ou
– stafide
-esenţă de vanilie sau/şi rom
Pentru sosul de smântână: 300g smântână, 4 linguri de zahăr şi esenţă de vanilie.

Mod de preparare

1. Clătitele
Se mixează într-un vas ouăle cu laptele, sarea şi zahărul vanilat. Se adaugă treptat făina cernută până se obţine un aluat omogen şi uşor subţire. Se pune în tigaie o bucăţică de unt şi se lasă la încins. Când e gata tigaia, se adaugă cu ajutorul unui polonic o parte din compoziţie cât e suficient pentru o clătită, astfel clătitele vor ieşi subţiri şi bine coapte.

2. Umplutura

Într-un bol se amestecă brânza proaspătă cu oul, stafidele, zahărul şi esenţele. Amestecul obţinut va fi folosit la umplerea clătitelor. Pentru a avea un gust mai parfumat, puteţi adăuga coajă de lămâie sau portocală rasă.

3. Sosul de smântână

Mixaţi smântâna cu zahărul şi nu uitaţi de plusul de gust: esenţa de vanilie.

Mai multe pe yve.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel