Celebre prin Bucovinei, clătitele sunt umplute cu o cremă de brânză proaspătă şi gătite uşor la cuptor.
Timp de preparare: 20 min
Timp de gătire: 40 min
Servire în: 60 min
Ingrediente
Pentru clătite
– 2 ouă
– 250 ml lapte
– făină cât cuprinde
– un praf de sare
– 1 pliculeţ zahăr vanilat
– unt
Pentru umplutură
– 500g brânză proaspătă
– 6 linguri de zahăr
– 1 ou
– stafide
-esenţă de vanilie sau/şi rom
Pentru sosul de smântână: 300g smântână, 4 linguri de zahăr şi esenţă de vanilie.
Mod de preparare
1. Clătitele
Se mixează într-un vas ouăle cu laptele, sarea şi zahărul vanilat. Se adaugă treptat făina cernută până se obţine un aluat omogen şi uşor subţire. Se pune în tigaie o bucăţică de unt şi se lasă la încins. Când e gata tigaia, se adaugă cu ajutorul unui polonic o parte din compoziţie cât e suficient pentru o clătită, astfel clătitele vor ieşi subţiri şi bine coapte.
2. Umplutura
Într-un bol se amestecă brânza proaspătă cu oul, stafidele, zahărul şi esenţele. Amestecul obţinut va fi folosit la umplerea clătitelor. Pentru a avea un gust mai parfumat, puteţi adăuga coajă de lămâie sau portocală rasă.
3. Sosul de smântână
Mixaţi smântâna cu zahărul şi nu uitaţi de plusul de gust: esenţa de vanilie.
Mai multe pe yve.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News