Sezonul căpșunilor fiind în toi este indicat să profităm de aroma lor delicioasă.
Ingrediente – Înghețata de căpșuni
350 g căpșuni
200 ml smântână pentru frișcă
300 ml lapte
125 g zahăr
1/2 lămâie (doar sucul).
Mod de preparare:
Se curăță cu grijă codițele căpșunilor, se trec printr-un jet de apă rece, apoi se șterg cu grijă. Se stropesc fructele cu sucul unei jumătăți mari de lămâi și se amestecă apoi cu zahărul. Se mixează la robot la viteză maximă până se obține un sos fin, iar acesta se amestecă apoi cu smântâna lichidă și cu laptele și se mixează din nou la viteză maximă.
Se așază apoi într-o formă, de preferat din silicon, pentru a fi scoasă mai ușor și se ține la congelator până se îngheață. Se scoate înghețata și se pune din nou în robot, pentru a obține o compoziție spumoasă și fără cristale de gheață, iar apoi se ține pentru o oră în congelator înainte de a fi servită.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu