Reacția campaniei lui Biden, după decizia lui Trump de a nu apăra Europa dacă ar fi atacată. Mesaj din SUA: ”Singura persoană de care îi pasă este el însuși”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află ce declarații a făcut purtătorul de cuvânt al campaniei lui Biden, Ammar Moussa.

Purtătorul de cuvânt al campaniei lui Biden l-a atacat miercuri pe fostul președinte Donald Trump pentru că a spus că nu ar proteja Europa dacă ar fi atacată.

”Ideea că ne-ar abandona aliații dacă nu ar obține ceea ce dorește subliniază ceea ce știm deja că este adevărat despre Donald Trump, singura persoană de care îi pasă este el însuși”, a declarat purtătorul de cuvânt al campaniei lui Biden, Ammar Moussa, într-un comunicat, conform POLITICO.

Atacul vine la o zi după ce un politician european de rang înalt a povestit cum Trump a avertizat în privat, cu ani în urmă, că America nu va veni în ajutorul UE.

Citește aici declarațiile: Trump a spus că nu va ajuta ”niciodată” Europa dacă va fi atacată, avertizează un înalt oficial al UE

Aceste comentarii demonstrează de ce Trump nu ar trebui să fie reales, a spus Moussa. Amenințările fostului președinte de a slăbi NATO și cordialitatea sa cu președintele rus Vladimir Putin subminează securitatea națională și puterea Washingtonului pe scena mondială, a adăugat el.

”În calitate de președinte, Donald Trump a petrecut patru ani împrietenindu-se cu dictatori și făcând țara noastră mai puțin sigură”, a spus Moussa.

Proiect de lege

Senatorul Tim Kaine, membru al comisiilor Senatului pentru relații externe și pentru servicii armate, care a contribuit la promovarea unui proiect de lege care să împiedice un președinte al SUA să se retragă din NATO fără aprobarea Congresului, l-a atacat, de asemenea, pe fostul președinte, spunând că alianța ”nu este deloc moartă”.

”De fapt, angajamentul nostru față de NATO este mai puternic ca niciodată, datorită proiectului meu de lege menit să împiedice orice președinte al SUA să se retragă unilateral din NATO, proiect de lege adoptat de Congres.(...) Nu vom abandona aliații noștri", a scris el miercuri după-amiază pe Twitter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel