Reacția Kremlinului după ce Armenia a anunțat că nu este un aliat al Rusiei în conflictul din Ucraina

Reacția Kremlinului după ce Armenia a anunțat că nu este un aliat al Rusiei în conflictul din Ucraina. "Este o declarație importantă" / Foto: Agerpres
Reacția Kremlinului după ce Armenia a anunțat că nu este un aliat al Rusiei în conflictul din Ucraina. "Este o declarație importantă" / Foto: Agerpres

Kremlinul spune că va ține cont de poziția Armeniei, care nu se consideră un aliat al Federației Ruse în conflictul din Ucraina.

Kremlinul ia act și ține cont de poziția Erevanului, potrivit căreia Armenia nu este un aliat al Rusiei în conflictul din Ucraina, a declarat secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, scrie Interfax.

"Notăm de asta, aceasta este o declarație importantă. Știm că există anumite nuanțe în abordările Armeniei asupra conflictului din jurul Ucrainei, le luăm în considerare, le cunoaștem", a declarat Peskov vineri reporterilor.

Așa a comentat el declarația premierului armean, Nikol Pashinyan, care a spus că țara sa nu este un aliat al Rusiei în conflictul din Ucraina și că situația actuală preocupă Erevanul.

În același timp, Peskov a subliniat că "desigur, continuăm să dezvoltăm relațiile noastre conceptuale aliate cu Armenia".

Baku îl acuză pe că Macron că ar fi denaturat poziția părților la întâlnirea privind relațiile dintre Armenia și Azerbaidjan

Baku consideră că declarația președintelui Franței, Emmanuel Macron, cu privire la rezultatele reuniunii privind normalizarea relațiilor armeano-azerbaidjane de la Chișinău nu aduce o contribuție pozitivă la procesul de pace.

VEZI ȘI: Summitul Comunității Politice Europene. Eugen Tomac, PMP: Cel mai serios semnal pe care Rusia îl primește din partea întregii Europe

"Declarația făcută unilateral de președintele Franței cu privire la întâlnire nu reflectă și denaturează poziția părților. Din păcate, acesta nu este primul caz de astfel de acțiuni ale Franței, iar acest lucru nu aduce o contribuție pozitivă la proces de pace între Azerbaidjan și Armenia, pace și stabilitate în regiune", a afirmat Hajizade.

Declarația lui Macron, publicată pe site-ul Palatului Elysee, menționa că liderii europeni au cerut Armeniei și Azerbaidjanului să își respecte toate obligațiile, în special obligația de a elibera cât mai curând posibil prizonierii de război. Ei au subliniat, de asemenea, importanța definirii drepturilor și garanțiilor pentru armenii care trăiesc în Karabakh.

Macron a subliniat importanța renunțării la orice retorică ostilă și a continuării eforturilor de restabilire a păcii în beneficiul întregii populații a regiunii.

VEZI ȘI: Conflictul din Nagorno-Karabah. Vladimir Putin susține că situația evoluează spre o soluționare

Preşedintele Kazahstanului, critici dure la adresa Rusiei, de față cu Putin. Reacția președintelui rus

Preşedintele Kazahstanului, Kassîm-Jomart Tokaev, a criticat dur uniunea economică cu Rusia şi a calificat apropierea observată între Rusia şi Belarus drept o problemă gravă, scrie Agentsvo, o organizaţie media rusă independentă. Totul s-a întâmplat la summitul Uniunii Economice Euroasiatice (UEE) care se desfăşoară la Moscova, eveniment la care era prezent și Vladimir Putin, și Alexandr Lukașenko.

În discursul său, Tokaev a declarat că principiile UEE enunţate în tratatul din 2015 au fost încălcate. Potrivit lui Tokaev, "Kazahstanul este absolut dedicat integrării întocmai pe baza tratatului din 2015, adică pe baza implementării celor patru libertăţi şi a principiilor de bază, cum ar fi accesul nediscriminatoriu la infrastructură, concurenţa loială, egalitatea şi luarea în considerare a intereselor naţionale". Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel