Reacția MAE la decizia Rusiei de a declara persona non grata un diplomat român

foto freepik.com
foto freepik.com

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a reacționat, în cazul deciziei părții ruse de a declara un diplomat român ca fiind persona non grata.

"Ministerul Afacerilor Externe confirmă că Federaţia Rusă a declarat drept persona non grata un membru al Ambasadei României la Moscova. Această decizie a părţii ruse, neîntemeiată în raport cu prevederile Convenţiei de la Viena din 1961 privind relaţiile diplomatice, survine ca răspuns la măsurile adoptate de către autorităţile române la 24 mai 2024, privind declararea ca persona non grata pe teritoriul României a unui diplomat al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti", transmite MAE, într-un comunicat citat de Agerpres. MAE amintește faptul că "decizia autorităţilor române a avut în vedere desfăşurarea de către diplomatul rus respectiv de activităţi care contravin prevederilor Convenţiei de la Viena din 1961 privind relaţiile diplomatice", transmite MAE într-un comunicat.

Ambasadorul României la Moscova, convocat miercuri la Ministerul Rusiei de Externe

Cristian Istrate, ambasadorul României la Moscova, a fost convocat miercuri la Ministerul Rusiei de Externe, unde i s-a înmânat o notă cu privire la declararea persona non grata a unui membru al Ambasadei României. "Această măsură este un răspuns la decizia anterioară nemotivată a părţii române de a declara persona non grata un diplomat al Ambasadei Rusiei la Bucureşti", notează MAE rus, pe site-ul său.

Amintim că Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a transmis la data de 24 mai faptul că autorităţile române au hotărât declararea persona non grata pe teritoriul României a unui diplomat din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti. Motivele invocate sunt următoarele: activităţi care contravin prevederilor Convenţiei de la Viena din 1961 cu privire la relaţiile diplomatice.

"Aceste elemente au fost comunicate părţii ruse astăzi, 24 mai 2024, în cursul convocării la sediul MAE, din dispoziţia ministrului afacerilor externe Luminiţa Odobescu, a însărcinatului cu afaceri a.i. al Federaţiei Ruse la Bucureşti", a spus MAE la momentul respectiv. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel