O rachetă rusească a lovit un magazin și o cafenea: 49 de decese. Zelenski: Crimă odioasă. Nu existau obiective militare acolo

Foto: X Babel.ua: Ukraine at war
Foto: X Babel.ua: Ukraine at war

O rachetă rusească a lovit o cafenea și un magazin, lăsând în urmă 49 de morți. Ce reacții au avut oficialii ucrainieni după cel mai sângeros atac asupra regiunii Kharkiv. 

O rachetă rusească a căzut peste o cafenea și un magazin din orașul Hroza, din regiunea Kharkiv (Ucraina), iar 49 de persoane au decedat, în timp ce alte șapte sunt rănite, inclusiv un copil.

Atacul a fost cu cele mai multe victime umane în regiunea Kharkiv de la începutul invaziei rusești.

Ministrul de Interne, Ihor Klymenko, a afirmat că racheta a fost în mod clar țintită și că serviciile de securitate ucrainiene au demarat o anchetă în acest sens.

”Teroriștii au comis deliberat atacul în timpul ora prânzului, pentru a asigura un număr maxim de victime. Nu existau obiective militare acolo. Este o crimă odioasă menită să îi sperie pe ucrainieni”, a declarat și ministrul apărării Rustem Umerov.

La rândul său, președintele Volodimir Zelenski, care este prezent la summitul liderilor europeni din Spania, a spus că ”teroarea rusească trebuie să fie oprită. Acum, vorbim cu liderii europeni, în particular, despre consolidarea apărării noastre aeriene, despre consolidarea soldaților, despre a oferi țării nostre protecție împotriva terorii”, într-o postare pe Telegram, relatează Reuters.

Moscova nu a comentat, într-oprimă fază, evenimentele de la Hroza, ba mai mult, a negat ”țintirea” obiectivelor civile, deși de la începutul invaziei din februarie 2022 a atacat în mod constant zonele rezidențiale precum și obiective energetice, de apărare, portuare, transporturi de cereale sau alte facilități.

Citește și: Imagini din război. 49 de morți în Ucraina, o rachetă a lovit un magazin alimentar - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel