Mii de români vin la Roșia Montană, pentru a-i susține pe mineri

Mii de români vin la Roșia Montană, pentru a-i susține pe mineri
Mii de români vin la Roșia Montană, pentru a-i susține pe mineri

Mii de oameni sunt așteptați astăzi în Roșia Montană, la un miting de solidaritate cu cei 33 de mineri blocați în subteran.  Sindicatul Viitorul Mineritului, care a primit mesaje de solidaritate din întreaga țară, a anunțat că grupurile de sprijin vor ajunge la Roșia Montană, în jurul orei 17.00.

Dintre minerii aflați în această formă extremă de protest, 22 se află în mină de miercuri dimineaţa, iar ceilalţi 11 de vineri după amiază, la o distanţă de un kilometru de gura minei şi o diferenţă de nivel de 300 de metri. Ei stau în condiţii improprii, cu umiditate foarte mare şi cu temperatură scăzută, de doar câteva grade.

Familiile minerilor se află la gura minei, de la începutul protestului. Reacția oamenilor din Roșia Montană vine după ce parlamentarii PNL au anunțat că vor oprirea investițiilor, sub presiunea ecologiștilor care au manifestat în câteva mari orașe. Disperarea minerilor este cu atât mai mare cu cât pentru circa 350 din cei 500 de salariaţi ai RMGC expiră contractele de muncă în această lună, ei fiind angajaţi pe perioadă determinată, respectiv pentru câte trei luni. Rata şomajului în Roşia Montană este în prezent de circa 20%. Dacă aceste contracte nu ar fi reînnoite de companie, rata şomajului ar ajunge, în comună, la peste 74%, potrivit primarului Eugen Furdui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel