EXCLUSIV  Reacția unui profesor din străinătate când, în România, i s-a cerut certificatul de naștere / video

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

De-a lungul vremii, multe instituții au cerut oamenilor să prezinte certificatul de naștere atunci când aveau de făcut diverse activități.

Anumite instituții cer certificatul de naștere pentru a verifica identitatea, data de naștere și alte informații personale ale unui individ. Chiar dacă tu ai deja o vârstă... între timp ai o mulțime de alte acte care dovedesc existența ta, mereu avem această întoarcere la origini. Deși... este evident că dacă te-ai născut și trăiești ai certificat de naștere.

Sociologul Alfred Bulai a povestit o fază tare cu un profesor de la o universitate din Europa care, odată venit în România, i s-a cerut, desigur... certificatul de naștere.

„Certificatul de naștere ți-l cere peste tot ca și cum nu ești cetățean care te-ai născut. Mai ales că, de la o vârstă, ai deja multe acte de-a lungul timpului. La un moment dat, în urmă cu mulți ani, trebuia să plătim un occidental pentru că ținuse la noi la facultate niște cursuri. Și i-a fost cerut certificatul de naștere. Și el a zis: „poftim?!” Nu îi ceruse nimeni niciodată nicăieri. Omul avea patalama la mână că este profesor la o universitate europeană. Nu înțelegea deloc de ce îi trebuie certificat de naștere”, a zis sociologul Alfred Bulai la „Nod în papură”.

„Britanicii nu au buletin. Li să dă un pașaport dacă vor să plece din țară... și asta așa... pentru alte autorități”, a zis și jurnalistul Val Vâlcu. 

Vedeți mai multe aici:

Youtube video image

Marea Britanie nu emite un document de identitate națională cunoscut sub numele de „buletin de identitate" în același mod în care o fac multe alte țări. Cu toate acestea, cetățenii britanici pot utiliza diverse alte documente pentru a confirma identitatea și statutul lor, inclusiv pașapoarte, permise de conducere, carduri de rezident sau carduri de alegător. Majoritatea cetățenilor britanici dețin un pașaport britanic, care este un document oficial de identitate și care poate fi folosit pentru o gamă largă de scopuri, inclusiv identificare și călătorii internaționale. Permisul de conducere britanic poate fi utilizat ca document de identitate în multe situații, deși nu este valabil pentru călătoriile internaționale în afară de spațiul european.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel