Reacția USR, după alegerea lui Sorin Grindeanu ca președinte interimar al Camerei Deputaților

Guvernul României
Guvernul României

În Camera Deputaților s-a format o nouă majoritate, spune deputatul USR Andrei Lupu, după ce PSD, UDMR și AUR l-au votat pe Sorin Grindeanu ca președinte interimar.

„Astăzi (marți - n.r.) a expirat mandatul lui Florin Roman ca președinte interimar al Camerei Deputaților, fiind necesară votarea unui nou președinte interimar în Biroul Permanent. Și surpriză: o nouă majoritate în Camera Deputaților. PSD, UDMR și AUR l-au votat pe... Sorin Grindeanu. Majoritate”, a scris, pe Facebook, deputatul USR Andrei Lupu.

El precizează că reprezentații USR în Biroul Permanent al Camerei Deputaților s-au opus desemnării lui Sorin Grindeanu ca președinte interimar al forului legislativ.

„P. S.: PNL s-a abținut de la vot, doar USR s-a opus. Concluziile le trage fiecare”, conchide Lupu.

Ciolacu: Toate scenariile rămân deschise. Mă bucur că Grindeanu a strâns majoritate la Camera Deputaților

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți dimineață, că toate scenariile rămân deschise în continuare. În ceea ce privește faptul că Sorin Grindeanu a fost votat președinte interimar la Camera Deputaților, acesta se bucură că acesta a reușit să strângă majoritatea.

„PSD își asumă și în această criză să intre la guvernare”, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat, marți, care sunt motivele pentru care acum PSD ia în calcul să intre la guvernare, Ciolacu a răspuns că „lucrurile nu se exclud unele pe altele”.

Întrebat mai departe care sunt condițiile pentru intrarea PSD la guvernare, Ciolacu a răspuns: „nu avem condiții, nu am discutat”: „Vorbesc cu toată lumea la telefon.”

„Fac o solicitare la toți reprezentanții partidelor parlamentare: să avem foarte mare grijă ce vorbim în această perioadă fiindcă cu toții suntem responsabili de declarațiile noastre”, a adaugat Ciolacu.

Întrebat despre faptul că Sorin Grindeanu a fost votat președinte interimar al Camerei Deputaților inclusiv cu voturile celor de la AUR, UDMR și grupul minorităților naționale, Marcel Ciolacu a făcut următoarea precizare: „Mă bucur că domnul Grindeanu a reușit să creeze o majoritate în Parlament să fie președinte interimar”.

VEZI ȘI: Surse Realitatea Plus - Klaus Iohannis le-a cerut liberalilor să negocieze cu PSD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel