Reacție CAS Brașov. Spitalul Județean Brașov s-ar putea închide în 2 luni: "Furnizorii ne-au atras atenția că au ajuns și ei la fundul sacului"

Agerpres
Agerpres

Situație critică la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov. Managerul mai dă spitalului doar 2 luni până la închidere. Ce spune CAS Brașov. "Avem aproape 46 milioane de lei datorii, dintre care 26 de milioane depășite de scadență".

 

După ce la începutul lunii februarie Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov a suspendat operațiile programate timp de 3 zile, reprezentanții unității medicale au venit cu noi declarații alarmante, potrivit cărora spitalul ar urma să se închidă peste 3 luni din cauza datoriilor. 

La începutul lunii februarie, reprezentanții spitalului au motivat măsura suspendării activităţii din blocul operator prin faptul că "există sincope în aprovizionarea şi finanţarea spitalului" și că "spitalul are datorii din septembrie 2023". Mai mult, pe fondul problemelor apărute cu furnizorii, a existat o "deficienţă de comunicare" în secţia cu cel mai mare consum de materiale.

De această dată, conform conducerii spitalului, situația este mai mult decât delicată, deoarece cheltuielile depășesc cu peste 8 milioane de lei veniturile.

Mai mult, în unele cazuri, nu mai există materiale sanitare suficiente, sunt blocaje cu aprovizionarea, iar furnizorii declară că au ajuns și ei la fundul sacului.

Citește în continuare pe DCMedical.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel