Reacție fermă după anularea concertelor lui Taylor Swift de la Viena. Karl Nehammer, despre amenințarea teroristă: ”A fost foarte gravă”

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Americanca Taylor Swift și-a anulat cele trei concerte programate la Viena, pentru joi, vineri și sâmbătă, după arestarea a doi suspecți de atacuri teroriste. Cancelarul Karl Nehammer este ferm în privința amenințărilor teroriste.

Karl Nehammer, cancelarul austriac, a reacționat dur cu privire la amenințarea teroristă pe care o consideră ”foarte gravă”, după ce artista americană, Taylor Swift, și-a anulat cele trei concerte de la Viena, din această cauză.

”Anularea concertelor Taylor Swift de către organizatori este o dezamăgire amară pentru toți fanii din Austria. Situația legată de atacul terorist aparent planificat la Viena a fost foarte gravă.

Datorită cooperării intense a poliției noastre și a nou înființatei DSN cu serviciile străine, amenințarea a fost recunoscută într-un stadiu incipient, combătută și o tragedie prevenită. Multe mulțumiri serviciilor de urgență, care în prezent investighează cu toată viteza.

Trăim într-o perioadă în care mijloacele violente sunt folosite pentru a ataca modul nostru occidental de viață. Terorismul islamist amenință securitatea și libertatea în multe țări occidentale. Tocmai de aceea nu vom renunța la valorile noastre precum libertatea și democrația, ci le vom apăra și mai vehement.

Aceste valori sunt fundamentul societății noastre și ne fac rezistenți la extremism și terorism. Este important să rămânem vigilenți, să rămânem uniți și să luăm măsuri decisive împotriva islamismului”, a scris Karl Nehammer, pe platforma X.

Doi suspecți, ”radicalizați”, au fost arestați 

Organizatorii au anunțat decizia de anulare a concertelor miercuri seara târziu, după ce doi suspecți au fost arestați pentru că ar fi plănuit atacuri teroriste.  Spectacolele erau programate pentru joi, vineri și sâmbătă săptămâna aceasta.

Anterior, directorul general pentru securitate publică din Austria, Franz Ruf, a declarat că un cetățean austriac în vârstă de 19 ani a fost arestat miercuri dimineață la Ternitz, în provincia Austria Inferioară.

Acesta a precizat că o a doua arestare a avut loc la Viena în cursul după-amiezii, dar nu a oferit alte detalii despre suspect.

"Conform stadiului actual al anchetei, cei doi suspecți s-au radicalizat prin intermediul internetului", a declarat dl Ruf.

Acesta a declarat că tânărul de 19 ani a făcut "un jurământ de credință" așa-numitului Stat Islamic la începutul lunii iulie, notează BBC.

Aproximativ 65 000 de persoane erau așteptate să asiste la fiecare dintre cele trei concerte de pe stadionul Ernst Happel, precum și aproximativ 20 000 de fani care s-ar fi deplasat la arenă fără bilete pentru a asculta muzica idolului lor de la distanță, a declarat șeful Poliției Provinciei Viena, Gerhard Purstl, conform Agerpres.

Americanii, în număr mare la concertele lui Taylor Swift de la Paris

Celebritatea lui Taylor Swift se poate vedea după numărul foarte mare de spectatori care ajung din toate colțurile lumii pentru a-și vedea preferata. Iar un exemplu în acest sens a fost în luna mai, când a fost ”invazie” de americani la cele patru concerte pe care artista le-a susținut la Paris, concerte care au reprezentat începutul turneului european.

Potrivit organizatorilor, din cei 180.000 de persoane care au fost prezente la cele patru concerte, americanii au fost într-un număr important pentru un turneu care are loc în afara SUA. iar acest lucru a fost dat și de faptul că prețul biletelor a fost de numai 180 de euro, preț pentru care o vizită în ”Orașul Luminii” a fost un bonus pentru cei care au venit la Paris, după cum au povestit cei care au participat la respectivele concerte.

Al șaselea turneu al artistei, numit ”The Eras Tour”, a început în martie 2023 în Statele Unite și a parcurs continentul american, Asia și Australia. În Europa a u fost programate concerte în Suedia, Portugalia, Spania, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Elveția, Italia, Germania, Polonia și Austria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel