Reacție Rusiei, după ce mai multe bucăți de dronă au fost găsite în România

Reacție Rusiei, după ce mai multe bucăți de dronă au fost găsite în România / Foto: Pixabay
Reacție Rusiei, după ce mai multe bucăți de dronă au fost găsite în România / Foto: Pixabay

Rusia a reacționat după ce mai multe bucăți de dronă au fost găsite în România.

Autoritățile române nu au o imagine obiectivă a ceea ce s-a întâmplat și a faptelor pentru a vorbi despre identitatea resturilor de dronă găsite în țară, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, la un briefing de presă, organizat la Forumul Economic de Est (EEF), scrie Tass.

"Reprezentanții români nu au încă nicio imagine clară sau obiectivă cu privire la ceea ce s-a întâmplat. Adică nimeni nu poate înțelege ce încearcă să spună. Considerăm demersul menționat ca o altă manifestare a conceptului "îmi place", când nu există fapte, dar, în același timp, încearcă să convingă audiența că este foarte probabil să se fi întâmplat așa ceva acolo”, a spus Zaharova.

În evaluarea ei, astfel de acuzații reprezintă un atac informațional absurd asupra Federației Ruse.

"Absurd. Jonglări inconsecvente și contradictorii nu cu faptele, ci cu ceva de neînțeles. Toate acestea sunt un atac informațional", a mai spus aceasta.

Reprezentantul Ministerului rus de Externe a mai afirmat că "toate acestea sunt necesare pentru a sprijini regimul de la Kiev și asta fac membrii NATO".

VEZI ȘI: MApN: Fragmentele ridicate de la Nufăru sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă

Consilierul Ambasadei Rusiei în România a fost convocat la Ministerul român de Externe

Reacția Mariei Zaharova vine după ce Ministerul român al Apărării a raportat de două ori săptămâna trecută că a găsit resturi de drone în sud-estul țării. În plus, și ieri au fost găsite astfel de resturi de dronă la aproximativ 1,5 km Est de localitatea Nufăru, judeţul Tulcea. Potrivit autorităților, acestea ar putea fi de proveniență rusească.

În acest sens, duminică, consilierul Ambasadei Rusiei la București, Elena Kopnina, a fost chemată la Ministerul de Externe al României, unde a primit un protest verbal în legătură cu încălcarea prevederilor legale și a spațiului aerian al țării de către o presupusă dronă rusească. Diplomatul a declarat pentru TASS că, potrivit poziției părții ruse, resturile găsite indică o performanță slabă a forțelor de apărare aeriană ucraineană, iar Rusia nu reprezintă în niciun caz o amenințare pentru cetățenii români.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel