Reacții internaționale după cele mai recente lovituri aeriene israeliene împotriva Iranului

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Au apărut mai multe reacții internaționale după cele mai recente lovituri aeriene israeliene împotriva Iranului.

Israelul a lovit vineri noaptea cu aviaţia obiective militare din Iran, ca reacţie la valul de rachete lansat la 1 octombrie de iranieni asupra teritoriului israelian. Ulterior, au apărut mai multe reacții internaționale. 

VEZI ȘI: Israelul a atacat Iranul cu rachete. Nu au fost vizate obiective energetice sau nucleare

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, spre exemplu, a reafirmat sâmbătă, într-o convorbire telefonică cu omologul său israelian Yoav Gallant, sprijinul Statelor Unite pentru Israel, transmite Agerpres, citând dpa.

"Secretarul Austin a reafirmat angajamentul de neclintit al Statelor Unite pentru securitatea şi dreptul la apărare ale Israelului", arată un comunicat al Pentagonului. Şeful Departamentului Apărării a adăugat că Washingtonul este decis să apere personalul american, Israelul şi partenerii de Iran şi grupările teroriste susţinute de Teheran şi "să împiedice orice actor să exploateze tensiunile sau să extindă conflictul din regiune". El a dorit de asemenea să obţină de la Gallant informaţii actualizate despre atacurile israeliene.

Arabia Saudită condamnă atacurile israeliene



Arabia Saudită a condamnat în schimb atacurile israeliene asupra unor obiective militare din Iran, avertizând la rândul său în privinţa oricărei extinderi a conflictului în Orientul Mijlociu, unde Israelul se confruntă cu grupările Hamas din Gaza şi Hezbollah din Liban, susţinute de Iran, informează AFP.

"Regatul Arabiei Saudite condamnă" loviturile aeriene israeliene şi îşi reafirmă "poziţia fermă de respingere a escaladării conflictului în regiune", care "ameninţă securitatea şi stabilitatea ţărilor şi popoarelor" din Orientul Mijlociu, a comunicat sâmbătă în reţeaua X ministerul de externe de la Riyadh.

Premierul britanic Keir Starmer, citat de Reuters, a avertizat sâmbătă că Iranul nu ar trebui să răspundă la atacurile israeliene. El a cerut tuturor părţilor să manifeste reţinere.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel