EXCLUSIV  Reacții la filmul „Lasă lumea în urmă”: „Rar am văzut film mai prost” / „N-am înțeles nimic din ce s-a filmat”

Foto: Netflix
Foto: Netflix

Filmul „Lasă lumea în urmă” de pe Netflix, cu Julia Roberts, Mahershala Ali sau Ethan Hawke, a fost lansat în luna decembrie 2023.

„Am văzut o chestie ciudată, un film cu «Lumea noastră» sau «A murit lumea» cu Julia Roberts. E mai bătrânică ea acum. N-am înțeles nimic din ce s-a filmat. Ea este isterică, ciudată, așa i s-a cerut, fără nicio logică. E o temă din aia uzuală că vine sfârșitul lumii, că nu mai e curent, deși sunt într-o vilă cu curent. E o chestie amuzantă că lumea a murit, dar ei au curent.

Cumva, îmi crește respectul pentru filmul «Idiocracy» care sugerează că în viitor vom fi total cretini și că asta ar fi direcția. Chiar cred asta. Au mai fost filme ca «The Day After» care au scenarii mișto, gândite. Dar ăsta zici că e făcut la Casa Pionierilor”, a spus Bulai.

O colecție de clișee

„Dă-mi voie să-l prezint eu. E o colecție de clișee. De exemplu se duce unul pe malul mării, i se pare ceva suspect, se uită și iese o mână din nisip, dă nisipul la o parte. E copiat după «Planeta Maimuțelor». Acolo căzuse un avion cică din cauza hackerilor care sfârșeau lumea, eșuau vapoare etc. Cât mai stă el pe acolo mai vine un avion și cade în același loc. El fuge, scapă doar stropit de kerosenul avionului.

După aceea, scenă celebră: fugeau Gregory Peck și domnișoara într-un film de Hitchcock, pe lângă un lan de porumb, îi urmăreau un avion. Acum e o dronă, dar același scenariu”, a răspuns Vâlcu.

„Ca să îți dai seama de cretinism, erau manifeste care sunt pe hârtie roșie să sugereze că erau comuniști, cu litere coreene sau arabe. Îmi aduc aminte de un profesor din facultate. Eram la un curs și un coleg stătea în primul rând, citea Haralamb Zincă... I-a căzut cartea din mână în fața profesorului și a avut o replică genială: «Chiar mă întrebam cine citește cărțile astea». Așa și eu acum, mă întreb cine naiba se uită la filmele astea...”, a mai spus sociologul.

În topul vizionărilor

„Asta e cu adevărat înfricoșător, faptul că fac audiențe mari. A fost pe primele locuri în topul vizionărilor. A fost un film prost care amestecă niște clișee, lucruri care sunt greu de înțeles, mai bagă și filosofie: căsnicia, de ce merge rău, două cupluri discută. Se sfârșește lumea, bombe nucleare în New York, iar ăia discută despre părăsirea iubitului”, a replicat Val Vâlcu.

„Filmele pot să fie total SF la urma urmei, dar trebuie să le faci într-o logică în care să accept ideea de ficțiune. Nu am o problemă, te poți uita foarte bine la un desen animat, nu e o problemă că e ficțiune, ci că nu are logică. Cel care a făcut scenariul încearcă să fie filosof într-un moment aiurea”, a remarcat Alfred Bulai.

„Rar am văzut film atât de prost, efectiv nici filmele de propagandă comunistă, teziste nu erau așa. La alea măcar te uitai și aveai la ce să râzi. Se dă cu o bombă, bâzâie ceva, iar unuia dintre personaje îi cad dinții a doua zi. Erau cinci-șase oameni, restul n-au nimic. Fug să-l salveze pe ăla la un conspiraționist care își făcuse rezerve de medicamente, apă și îl conving pe ăla să accepte 1.000 de dolari pentru niște pastile”, a conchis Val Vâlcu.

VIDEO

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel