Reacțiile democraților de top după conferința dezastruoasă a lui Biden. A confundat-o pe Kamala Harris cu Trump, la câteva ore după confuzia dintre Zelenski și Putin

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele Joe Biden a folosit conferința de presă mult așteptată, de vineri dimineață, pentru a-și apăra cu fermitate politicile externe și interne, răspunzând întrebărilor despre capacitatea sa de a servi încă patru ani. Cu toate acestea, a comis câteva gafe notabile, inclusiv o referire greșită la Donald Trump într-unul dintre primele sale răspunsuri.

Conferința de presă a avut ca scop reasigurarea unui grup dezamăgit de legislatori democrați, aliați, dar și alegători nehotărâți că Biden încă are forța și rezistența necesare pentru a fi președinte.

Președintele a făcut cel puțin două greșeli notabile: s-a referit la președintele ucrainean Volodimir Zelenski ca „președintele Putin” și a numit-o pe Kamala Harris „vicepreședintele Trump”. Totuși, el a oferit răspunsuri detaliate despre eforturile sale pentru un al doilea mandat. Biden a insistat că nu se retrage din cursă, chiar dacă un număr tot mai mare de legislatori democrați îi cer să facă un pas înapoi.

Niciunul dintre cei nouă oficiali democrați prezenți la conferința Asociației Naționale a Guvernatorilor nu a rămas să urmărească până la final conferința lui Biden. Doar câțiva membri ai personalului democrat au rămas lângă televizor pe măsură ce evenimentul se încheia. Ceilalți au plecat să socializeze în curtea hotelului din Salt Lake City.

Reprezentantul Jim Himes din Connecticut, cel mai important democrat din comitetul pentru informații al Camerei, a declarat că speră ca Biden să se retragă din campania sa prezidențială. Himes a spus într-o postare pe platforma de socializare X, imediat după conferința de presă a lui Biden, că a fost „onoarea carierei mele” să lucreze cu Biden, dar că „campania din 2024 va defini viitorul democrației americane și trebuie să prezentăm cel mai puternic candidat posibil pentru a confrunta amenințarea reprezentată de autoritarismul promis de Trump și mișcarea MAGA”.

Himes a declarat că nu mai crede că acea persoană este Joe Biden, „și sper că, așa cum a făcut-o de-a lungul unei vieți de serviciu public, va continua să pună națiunea noastră pe primul loc și, așa cum a promis, va face loc unei noi generații de lideri”.

După conferință, mai mult de zece democrați din Camera Reprezentanților au cerut ca Biden să se retragă din campanie. La Senat, Peter Welch din Vermont este singurul democrat care a spus că președintele ar trebui să facă un pas înapoi.

Reprezentantul Scott Peters din California a cerut și el președintelui să abandoneze candidatura pentru realegere. Peters a declarat într-un comunicat de presă după conferința lui Biden că democrații sunt pe o „cale pierzătoare”.

„Conștiința mea mă obligă să vorbesc și să pun loialitatea față de țară și democrație înaintea marii mele afecțiuni pentru, și loialității față de, președinte și cei din jurul său,” a spus el.

Un alt democrat din Cameră, reprezentantul de Illinois Eric Sorensen, a declarat după conferința de presă că este „optimist” că președintele se va retrage. Sorensen a spus că în 2020, Biden a candidat cu scopul de a „pune țara înaintea partidului. Astăzi, îi cer să facă acest lucru din nou.”

Alți reprezentanți din întreaga țară au cerut mai devreme, joi, președintelui să-și încheie campania de realegere. În total, un număr considerabil de democrați din Camera Reprezentanților au declarat că speră ca Biden să se retragă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel