Cărăbușii prăjiți, crumilla cum animis, plăcintele de trandafiri, elixirele de iubire sau lichiorul formicosus. Iată doar câteva dintre mixturile vrăjite care pot fi descoperite în noul roman semnat de Doina Ruști, Mâța Vinerii, apărut de curând la Polirom, și în ediție digitală.
Vă invităm la o seară literaro-culinară inspirată din Cartea bucatelor rele, rețetarul exotic, magic, absolut fascinant, cuprins în romanul Doinei Ruști, o poveste pasionantă situată în Bucureștiul sfârșitului de secol XVIII, în continuarea bestsellerului Manuscrisul fanariot (Polirom 2015, 2016).
Doina Ruşti este una dintre cele mai apreciate voci feminine ale literaturii contemporane. Tradusă în numeroase limbi, invitată la târguri şi evenimente internaţionale, s-a impus în special prin romanele cu tematică diversă şi construcţie solidă. Dintre acestea, amintim Zogru (2006, 2013), Fantoma din moară(2008), roman amplu despre comunismul românesc, distins cu Premiul pentru Proză al USR, şi Lizoanca (2009, Premiul „Ion Creangă” al Academiei Române; Polirom, 2017, ediția a II-a). Manuscrisul fanariot a deschis seria ficţiunii istorice, în care se înscrie şi Mâţa Vinerii.
Doina Ruşti trăieşte în Bucureşti, este profesor universitar şi scenarist.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu