Rebecca Cheptegei, maratonistă la JO Paris 2024, a murit după ce a fost stropită cu benzină și incendiată de către iubitul său

FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @wavebreakmedia_micro
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @wavebreakmedia_micro

Maratonista Rebecca Cheptegei a suferit arsuri pe 80% din corp, după ce iubitul i-a dat foc.

Maratonista Rebecca Cheptegei, 33 de ani, care a participat la Jocurile Olimpice Paris 2024, a murit în spitalul din Kenya în care a fost internată după ce a suferit un atac al iubitului ei, care a stropit-o cu benzină și i-a dat foc, informat joi centrul medical, citat de EFE, scrie Agerpres.

”Din păcate, am pierdut-o după ce toate organele i-au cedat în cursul nopții trecute, a declarat dr. Owen Menach, director interimar al Spitalului Universitar Moi din Eldoret, vestul Kenyei, citat de presa locală.

Federația de atletism din Uganda (UAF) a confirmat la rândul ei decesul sportivei în vârstă de 33 de ani.

”Suntem profund întristați să anunțăm decesul sportivei noastre, Rebecca Cheptegei, în această dimineață, care a fost în mod tragic victimă a violenței domestice. Ca federație, condamnăm astfel de acte și cerem dreptate. Fie ca sufletul ei să se odihnească în pace”, a precizat UAF într-un comunicat.

Sportiva a fost atacată duminică

Tragedia s-a petrecut duminica trecută în districtul kenyan Trans Nzoia (vest), de unde sportiva a fost transportată de urgență la spitalul din Eldoret cu arsuri pe 80% din corp. Presupusul atacator, Dickson Ndiema Marangach, a suferit și el arsuri grave pe 30% din corp și este internat la același spital.

Duminică, Marangach s-a strecurat in casa lui Cheptegei cu un bidon de cinci litri plin cu benzină, potrivit poliției.

Atleta plecase la biserică cu copiii ei și, când s-a întors, bărbatul a aruncat combustibil pe ea și i-a dat foc.

Părinții sportivei, Joseph Cheptegei și Agnes Ndiema, au indicat că fiica lor, rezidentă în Uganda, a cumpărat teren în districtul kenyan și și-a construit o casă în care locuia pe durata antrenamentelor sale.

Guvernul kenyan anunțase miercuri că intenționează să o transfere pe sportivă la Nairobi pentru a primi tratament medical de specialitate, având în vedere starea ei critică.

Rebecca Cheptegei, care a concurat în curse din 2010, a participat la maratonul feminin din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, unde a terminat pe locul 44.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel