Rebelii au cucerit oraşul libian Ajdabiy

Oraşul strategic Ajdabiya, din estul Libiei, a căzut sâmbătă în mâinile rebelilor, informează corespondenţii AFP de la faţa locului. Poziţiile defensive ale forţelor pro-Gaddafi de la intrarea de est a oraşului, vizate vineri de bombardamente aeriene ale coaliţiei, sunt părăsite în prezent, în zonă aflându-se numai tancuri distruse.

În oraşul până acum calm răsună claxoanele maşinilor rebelilor, care fac cu mâinile semnul V de la victorie, relatează AFP, citat de Agerpres.

Poziţiile forţelor loiale lui Muammar Gaddafi din oraşul de coastă au fost vizate vineri după-amiază de bombardamente aeriene ale coaliţiei internaţionale. Profitând de sprijinul aerian, rebelii au reluat ofensiva şi au pătruns în oraşul strategic situat la 160 km sud de Benghazi, fieful opoziţiei.

Trupele pro-Gaddafi recuceriseră săptămâna trecută Ajdabiya, în cadrul ofensivei împotriva rebelilor care controlau zona de est a ţării de o lună, însă intervenţia militară a coaliţiei internaţionale, lansate la 19 martie, le-a stopat avansul, notează AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel