Rebelii Houthi au atac din nou, de data aceasta ar putea provoca un ”dezastru ecologic”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află mai multe detalii despre noul atac al rebelilor Houthi.

Un vas de marfă care naviga prin apele tensionate ale Mării Roșii a fost lovit într-un atac nocturn de militanții Houthi din Yemen, au declarat oficiali din domeniul apărării de la Washington, în ceea ce ar putea fi cel mai grav incident de când grupul a început să hărțuiască transporturile comerciale anul trecut.

Potrivit Comandamentului Central al SUA, un vrachier sub pavilionul țării Belize și deținut de Marea Britanie a fost vizat vineri seara târziu în timp ce transporta aproximativ 22.000 de tone de îngrășăminte.

”Atacul neprovocat și iresponsabil al teroriștilor Houthi susținuți de Iran a cauzat daune semnificative navei, provocând o peliculă de petrol pe o distanță de 18 mile”, se arată într-o declarație.

În timp ce echipajul de 24 de persoane a fost evacuat în siguranță, încărcătura de îngrășăminte ”s-ar putea revărsa în Marea Roșie și ar putea agrava acest dezastru ecologic”, mai este menționat în declarație.

Recifele de corali sunt în pericol

Atacul a sporit îngrijorarea cu privire la recifele de corali unice din Marea Roșie, despre care oamenii de știință au constatat că, până în prezent, sunt rezistente la schimbările climatice, dar sunt în pericol din cauza altor amenințări.

”Rebelii Houthi continuă să dea dovadă de nepăsare față de impactul regional al atacurilor lor, amenințând industria pescuitului, comunitățile de coastă și importurile de produse alimentare”, potrivit comunicatului.

În timp ce Rubymar a aruncat ancora după lovitura rachetei, operatorul său, Blue Fleet Group din Atena, afirmă că nava este parțial scufundată și compartimentul motor este inundat. Operațiunile de recuperare au început pentru a remorca nava avariată la portul apropiat Djibouti sau Aden.

Într-o a doua declarație, Comandamentul Central al SUA a spus că a distrus șapte rachete anti-navă ale rebelilor Houthi "în legitimă apărare" înainte de a fi lansate.

O coaliție formată din nave militare și avioane de război americane și britanice a efectuat atacuri împotriva depozitelor militare și a locurilor de lansare ale grupului susținut de Iran, în încercarea de a preveni perturbarea în continuare a acestei căi navigabile vitale din punct de vedere comercial, arată POLITICO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel