Rebelii Houthi: Navele rusești și chinezești sunt libere să treacă prin Marea Roșie

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Un înalt oficial Houthi a declarat că navelor rusești și chinezești li se va garanta trecerea în siguranță prin Marea Roșie și a criticat SUA și Marea Britanie pentru sprijinul acordat Israelului.

Un înalt oficial Houthi a declarat că navelor rusești și chinezești li se va garanta trecerea în siguranță prin Marea Roșie și a criticat SUA și Marea Britanie pentru sprijinul acordat Israelului.

Consilierul politic principal și purtătorul de cuvânt al Houthi, Mohammed al-Bukhaiti, a declarat că rebelii săi duc un război "etic", adăugând că atacurile asupra navelor comerciale vor înceta doar atunci când Israelul va opri toate operațiunile militare din Gaza.

"Nebunia și idioțenia SUA și a Marii Britanii au jucat împotriva lor însele - acum navele lor nu vor putea folosi una dintre arterele comerciale cheie din lume. SUA și Marea Britanie vor trebui să înceteze agresiunea împotriva Yemenului, să oprească războiul din Fâșia Gaza și să asigure un flux neîntrerupt de medicamente, combustibil și alimente - numai atunci vom opri imediat toate operațiunile noastre în Marea Roșie", a declarat el pentru publicația rusă Izvestia.

"Războiul pe care îl ducem astăzi este unic în ceea ce privește frontiera sa morală și etică"

"Războiul pe care îl ducem astăzi este unic în ceea ce privește frontiera sa morală și etică... întreaga lume simpatizează cu poziția eroică a Yemenului pentru a pune capăt genocidului poporului palestinian", a mai completat purtătorul de cuvânt al Rebelilor Houthi.

"În ceea ce privește toate celelalte țări, inclusiv Rusia și China, transportul lor maritim în regiune nu este amenințat. Mai mult, suntem pregătiți să asigurăm siguranța trecerii navelor lor în Marea Roșie, deoarece libera navigație joacă un rol important pentru țara noastră", a afirmat el. 

La câteva ore după interviul acordat de Bukhaiti pentru Izvestia, Houthis au revendicat un nou atac asupra unei nave americane în această dimineață.

Campania Houthis a perturbat comerțul global, a alimentat temerile că repercusiunile războiului dintre Israel și Hamas ar putea destabiliza Orientul Mijlociu, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel