Rebelii libieni acuză NATO că nu protejează locuitorii din Misrata

Libia proteste
Libia proteste

Liderul militar al rebelilor libieni a lansat marţi un atac împotriva NATO, acuzând Alianţa că "îi lasă să moară pe locuitorii din Misrata" (vest) sub tirul forţelor lui Muammar Kadhafi, care au câştigat teren în Est, în apropiere de Brega.

"Presa internaţională trebuie să susţină ferm poporul din Misrata şi să ceară (ajutorul) NATO care crede că ne face un serviciu bombardând ici şi colo în timp ce îi lasă pe locuitorii din Misrata să moară zilnic", a declarat generalul Abdel Fattah Younes într-o conferinţă de presă susţinută în fieful rebelilor, la Benghazi (est), relatează Mediafax.

"Dacă NATO aşteaptă încă o săptămână, va fi sfârşitul Misrata; nu vom mai găsi pe nimeni acolo", a adăugat generalul, fost ministru de Interne al lui Kadhafi cares-a alăturat rebeliunii în februarie.

Potrivit liderului militar al rebelilor, locuitorii din Misrata sunt de acum ameninţaţi cu "exterminarea" în adevăratul sens al cuvântului.

"Alimentarea cu apă a fost întreruptă, nu mai este electricitate, nu mai sunt produse alimentare, nu mai există lapte pentru copii de 40 de zile, în timp ce forţele lui Kadhafi bombardează în fiecare zi case, moschei şi spitale cu artilerie grea (...). Locuitorii beau apă cu porţia", a precizat el.

"Dacă NATO voia să pună capăt blocadei oraşului, ar fi făcut-o de mai multe zile", a continuat el.

Aceste acuzaţii de o virulenţă fără precedent au loc la câteva ore după ce Alianţa Nord-Atlantică a anunţat că a făcut din apărarea oraşului Misrata "prioritatea sa numărul unu".

La Bruxelles, generalul olandez Mark van Uhm, responsabil de operaţiunile comune aliate, a lăudat eficienţa atacurilor aliaţilor, explicând că armata lui Muammar Kadhafi a pierdut o treime din potenţial după 17 zile de bombardament. NATO a preluat conducerea coaliţiei internaţionale la 31 martie.

Citeşte şi: Cum arată orașul libian Misrata, la cinci săptămâni de la izbucnirea violențelor – VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel