Rebelii libieni controlează cea mai mare parte a capitalei. Televiziunea de stat și-a încetat emisia

Rebelii libieni au intrat duminică în Tripoli, fiind primiţi cu entuzism de locuitorii oraşului. În acest moment, capitala libiană este aproape în mâinile rebelilor, iar premierul a fugit în Tunisia. Despre soarta lui Gaddafi nu se știe nimic. Trei dintre fiii liderului libian au fost capturaţi, iar televiziunea de stat și-a întrerupt emisia, luni, după-amiază.

[caption id="attachment_96429" align="alignleft" width="300" caption="Rebelii libieni au fost întâmpinați cu entuziasm de către populația capitalei, duminică noaptea"][/caption] Rebelii libieni se îndreptau în număr mare, luni la prânz, spre centrul Tripoli, venind din vestul capitalei, în timp ce agitau armele şi claxonau.În câteva minute, circa 40 de vehicule au trecut pe lângă un reporter al AFP, care a precizat că rebelii se îndreptau spre Piaţa Verde, locul simbolic în care se adunau partizanii regimului şi pe care insurgenţii l-au redenumit "Piaţa Martirilor".

Televiziunea oficială libiană Al-Jamahiriya a încetat să emită luni în jurul orei 14.00 GMT (17.00 ora României), relatează AFP.

Liderul francez Nicolas Sarkozy îl va contacta pe liderul rebelilor libieni şi va aranja o întrevedere "în câteva zile", au anunţat oficiali din Paris.

Apropiaţii lui Gaddafi ar putea fi judecaţi de un tribunal libian, rebelii anunţând că este foarte posibil să nu îi predea Curţii Penale Internaţionale. Mustafa Abdel Jalil, şeful Consiliului Naţional de Tranziţie din Libia, a sugerat luni, într-o conferinţă de presă, că liderul libian Muammar Gaddafi va fi judecat în ţară, dacă va fi prins, şi nu va fi predat Curţii Penale Internaţionale.Jalil a spus că speră ca Muammar Gaddafi să fie capturat în viaţă, astfel încât să poată fi judecat. "Îi vom face un proces corect.

Dar n-am idee cum se va apăra în faţa crimelor pe care le-a comis împotriva poporului libian şi a lumii", a declarat Jalil.Dacă Gaddafi este prins de rebeli, aceştia au obligaţia de a-l pune într-un avion şi a-l trimite la Haga, este însă de părere Richard Goldstone, procuror-şef al TPI pentru fosta Iugoslavie. Jalil a confirmat că doi dintre fiii lui Gaddafi, Mohamed, fiul cel mai mare, şi Saif al-Islam, considerat succesorul liderului libian, sunt în mâinile revoluţionarilor şi se află în locuri sigure.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel