Recalcularea pensiilor. Daniel Baciu, președintele Casei de Pensii: Este cea mai amplă reformă din sistemul public

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii, spune că recalcularea "este cea mai amplă reformă din sistemul public", creșterea medie a pensiilor depășind 40%, anul acesta.

Președintele liberal al Casei de Pensii spune că "este cea mai amplă reformă din sistemul public" și că "peste 3,8 milioane de pensionari o să aibă pensiile mărite -peste 83% din pensionari". De asemenea, acesta a mai punctat că această "creșterea medie a pensiilor depășește 40% anul acesta".

"Noua lege a pensiilor este profund liberală, încurajează contributivitatea. Noi, PNL, am încercat prin această lege să eliminăm inechitățile", a punctat șeful Casei Naționale de Pensii.

"Creșterea medie a pensiilor depășește 40%, anul acesta"

"Din punct de vedere al creșterii nominale, în lei, creșterea medie este de 622 de lei, iar în procent, de aproape 27%. Dacă adăugăm și creșterea de la 1 ianuarie, cresterea medie a pensiilor depășește 40% anul acesta. Noi am dat aceste sume și avem aceste sume prinse în bugetul de stat Avem creșteri ale pensiilor de la 1%, până la 100%, unele pensii se dublează", a spus Daniel Baciu.

Vezi și:  Recalcularea pensiilor, încheiată: Începe distribuirea! Când vor primi mai mulți bani pensionarii care nu beneficiază, acum, de majorare 

Noutatea Legii pensiilor

"Noutatea acestei legi sunt punctele de stabilitate care vin în plus, care se acordă tuturor pensionarilor care au stagii de peste 25 de ani. Avem pensii în sistem de o contributivitate lungă, dar contribuții mici, pentru că s-a contribuit la salariul minim, dar oamenii au contribuit o perioadă lungă, de aceea am adăugat aceste puncte de stabilitate. Principiul contributivității este cel mai important, este cel ce guvernează această lege", a mai spus

În acest moment, procesul s-a încheiat, deciziile au fost trimise către Poșta Română. Noi începem și tipărirea taloanelor. Prima zi lucrătoare din luna septembrie, pensionarii pot să primească și drepturile bănești", a precizat președintele Casei Naționale de Pensii.

"Am încercat, prin această lege, să eliminăm inechitățile"

"Am știut că așteptările o să fie foarte mari, colegii mei au depus mare efort pentru a reuși să finalizăm acest proces de recalculare, iar pensionarii să-și primească drepturile legale. Noi am încercat, prin această lege, să eliminăm inechitățile. Această nouă lege respectă un principiu de bun simt: la contributivitate egală, avem pensii egale. Respectăm principiul contributivității, datorită faptului că încercăm ca la muncă egală să avem pensii egale. A fost cea mai mare provocare din partea noastră și colegii noștri s-au mobilizat exemplar", a declarat Daniel Baciu.

"De săptămâna viitoare, așteptăm să primim multe întrebări și am luat niște măsuri organizatorice pentru a oferi aceste informații", a mai precizat acesta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel