Recensământ 2022: Ce AMENZI primesc românii care completează greșit formularul sau refuză completarea lui

Recensământ 2022
Recensământ 2022

Recensământul este obligatoriu. Cei care nu completează formularul online sau cei care nu primesc recenzorul riscă amenzi. La fel și cei care oferă informații incorecte. 

”Participarea la recensământ şi furnizarea de informaţii corecte şi complete fie prin metoda autorecenzării, fie prin intermediul interviului faţă-în-faţă cu un recenzor sunt obligatorii. Refuzul de a furniza informaţiile solicitate sau de a primi vizita recenzorului, precum şi furnizarea de informaţii incorecte constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenzi cuprinse 1.000-5.000 lei, în conformitate cu prevederile OUG nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor din România runda 2021, modificată şi aprobată prin Legea nr. 178/2020", precizează INS, conform news.ro.

Call center pentru nelămuriri

Institutul Național de Statistică a pus la dispoziție un număr de call center, unde cei care care au nelămuriri pot suna inclusiv în weekend.

Astfel,  în fiecare zi, inclusiv în weekend, de dimineață de la ora 7 până seara la ora 22.00, mai mulți angajați ai Institutului Național de Statistică răspund la întrebările pe care le au cei care se autorecenzează online. Numărul de telefon este: 0314 33 83 00.

Cum generezi codul necesar pentru a-ți lua o zi liberă, după ce ai completat online formularul

Mulți români care sună vor să știe cum primesc o zi liberă de la serviciu pentru că au completat formularul. Codul necesar pentru a primi o zi liberă nu este generat automat de sistem, imediat ce ați completat și trimis formularul de recensământ. Veți primi dovada pentru ziua liberă abia după 7 zile de la transmiterea chestionarului de recensământ. Durează atât pentru că este necesar ca este necesară întâi validarea acestuia în sistem.

Pentru a primi respectivul cod pe care va trebui să îl prezentați angajatorului dumneavoastră, trebuie să mergeți din nou pe platforma recensamantromania.ro și să accesați – Verificarea auto-recenzării. Linkul va fi disponibil din 21 martie, la o săptămână de la completarea chestionarului.

Multe întrebări sunt legate de proprietățile secundare pe care românii trebuie să le declare. Aici sunt incluse, de exemplu, casele de vacanță. Citește aici cum se face

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel