EXCLUSIV  Recensământ al câinilor din București. Burduja: Dacă nu măsori, nu poți administra / video

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Municipiului București, a fost invitat la emisiunea electorală DC Anima, de pe DC News și DC News TV, unde a vorbit despre importanța realizării unui recensământ al câinilor din București, dar și despre măsurile propuse pentru creare unui București Pet-Friendly. 

Sebastian Burduja a subliniat importanța finalizării recensământului câinilor din București, proiect inițiat, dar neimplementat în ultimii ani. Tudor-Tim Ionescu a explicat că, deși proiectul a fost votat în unanimitate în 2019, pandemia a împiedicat aplicarea sa. Sebastian Burduja a argumentat că, pentru a crea parcuri pentru câini și a dimensiona corect infrastructura orașului, este necesară maparea exactă a tuturor animalelor din București.

„Cred că e foarte important să ducem la bun sfârșit ceea ce cred că voi ați făcut, recensământul câinilor fără stăpâni și, în general, recensământul animalelor din București. Nu cred că s-a făcut nimic în ultimii ani.", a spus Sebastian Burduja.

„A fost un proiect care a fost votat în unanimitate, după care a venit pandemia, deci nu s-a putut face. Este o hotărâre de Consiliu General de efectuare a unui recensământ. Este încă din 2019, un recensământ al animalelor de companie. Nu știu de ce nu a fost făcut până acum.”, a spus Tudor-Tim Ionescu. 

„E un principiu simplu în management: dacă nu măsori, nu poți administra. Deci dacă nu știi exact datele din teren, cum să faci lucrul ăsta? Apropo de a face aceste țarcuri, unde le faci? Nu trebuie să ai o mapare a tuturor animăluțelor din București? Trebuie să știi exact ca să poți să-ti dimensionezi modul în care construiești orașul.”, a spus Sebastian Burduja. 

 

Sebastian Burduja, singurul candidat care și-a asumat public un București Pet-Friendly

Tudor-Tim Ionescu a remarcat că Burduja este singurul candidat care a propus măsuri concrete pentru acest domeniu, prezentate într-un material distinct, sub forma unui cap de câine. Susținerea poliției animalelor, campanii de sterilizare și microcipare gratuite, campanii anti-abandon, educație în școli și terapia asistată de animale în creșe, grădinițe și cămine pentru vârstnici, sunt doar câteva dintre acestea. 

„Ești singurul candidat la Capitală care are un material în care propui niște măsuri concrete, un material dedicat zonei acesteia. Forma este clară. E o formă de cap de câine și este chiar planul pentru Bucureștiul pet-friendly.”, a spus Tudor-Tim Ionescu. 

„Așa este și avem un QR code și planul se poate găsi pe site-ul meu. Acolo sunt toate măsurile. Mi-a plăcut mult și acest citat din Gandhi: „Gradul de civilizație al unei societăți e dat de modul în care își tratează animalele”.

E un lucru absolut corect și spune multe despre noi. Aici avem proiectele care merită susținute inclusiv poliția animalelor, campanii de sterilizări, microcipări gratuite, campanii anti-abandon, educație în școli și mi-a plăcut foarte mult ideea de terapie asistată de animale în creșe, grădinițe, cămine pentru persoane în vârstă.", a spus Sebastian Burduja. 

 

Ce înseamnă Daisy pentru Sebastian Burduja

Sebastian Burduja a vorbit despre Daisy, câinele său, descriind-o ca fiind o sursă de bucurie și iubire necondiționată. Potrivit acestuia, spre deosebire de alți câini Basset pe care i-a avut, Daisy este mult mai afectuoasă, preferând să stea în brațele lui și să fie mângâiată.

„Daisy înseamnă bucurie și iubire necondiționată pentru că întotdeauna e cea care mă întâmpina când ajung acasă, indiferent de oră, și întotdeauna se bucură. Și dacă plec 10 minute și mă întorc, e la fel de bucuroasă când mă vede.

E prietena mea sinceră, e o alintată. Felul ei e să doarmă 20 de ore pe zi. Asta e Basset-ul. Față de băieții Basset pe care i-am avut, este mult mai afectuoasă fetița. E complet altfel. Ceilalți erau doi indolenți, independenți. Ea vine, stă în brațe, la canapea, la televizor. Tot ce vrea e să o iubești și să o mângâi.", a spus Sebastian Burduja la emisiunea electorală DC Anima, de pe DC News și DC News TV. 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel