Recenzii false Amazon, Booking şi Tripadvisor, investigație închisă în Spania: Nu a descoperit dovezi

foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels

O investiția privind recenziile de pe Amazon, Booking şi Tripadvisor a fost demarată în Spania. 

Autoritatea spaniolă de supervizare a concurenţei (CNMC) a retras acuzaţiile conform cărora Amazon, Booking Holdings şi Tripadvisor ar fi participat sau ar fi facilitat recenziile false pe site-urile lor, transmite Reuters.

CNMC a analizat plângerea depusă de o asociaţie locală de protecţie a consumatorilor.

"CNMC nu a descoperit dovezi că platformele ar fi participat sau facilitat publicarea acestor opinii false. Firmele au investit în detectarea recenziilor false şi au colaborat cu investigatorii", a precizat Autoritatea spaniolă de supervizare a concurenţei.

Instituţia anunţă că, totuşi, a detectat posibile indicii de încălcare a reglementărilor privind protecţia consumatorilor şi prin urmare a trimis plângerea la autoritatea pentru drepturile consumatorilor. Pe acest subiect, nu au fost oferite detalii suplimentare. Plângerea originală se referea la posibile indicii că vânzătorii şi intermediarii au contactat utilizatorii pentru a publica recenzii false despre Amazon, Booking Holdings şi Tripadvisor, în schimbul banilor sau a unor produse, ceea ce intră în domeniul de aplicare al reglementărilor privind protecţia consumatorilor.

Un purtător de cuvânt al Amazon a declarat că firma ia măsuri contra recenziilor false pe site-urile sale. Booking Holdings şi Tripadvisor nu au răspuns imediat solicitărilor de a face comentarii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel