Un turist a reușit să alungă un rechin de pe o plajă din Turcia cu un mop.
Se pare că rechinii dau târcoale și plajelor din Turcia. Mai mulți turiști au trecut prin clipe de groază după ce un rechin s-a apropiat de locul în care ei se scăldau. Imaginile au ajuns virale după ce un turist a găsit o meetodă inedită pentru a-l ține departe pe rechin, transmite Realitatea Plus.
Plaja era plină cu copii, spun martorii. Oamenii au intrat imediat în panică, dar unul dintre turiști a avut prezență de spirit și a apelat la un gest mai puțin obișnuit pentru a alunga prădătorul marin. Acesta a folosit un mop pentru a ține rechinul la distanță și a-l face să plece din zonă. Din fericire, nimeni nu a fost atacat iar rechinul a plecat în cele din urmă, după ce a încasat mai multe lovituri. Clipul video a ajuns viral după ce martorii l-au distribuit pe rețelele sociale. Incidentul s-a întâmplat pe coasta Marmaris din Turcia.
În filmuleț se vede cum unul dintre bărbați se apropie de rechin cu un mop și îl lovește în cap. Martorul care filmează a izbucnit chiar în râs, însă situația nu era nici pe departe una amuzantă. Filmarea cu rechinul gonit din preajma oamenilor vine la scurt timp după ce două femei, dintre care una româncă, au fost ucise de rechini, în apele Egiptului.
Reamintim că trupul neînsuflețit al unei turiste românce în vârstă de 44 de ani a fost descoperit la câteva ore după un atac în care a murit o austriacă în vârstă de 68 de ani. Ambele atacuri au avut loc la o distanță de 600 de metri unul de celălalt, în apele coastei Sahl Hasheesh, iar presa străină scrie că ar fi vorba despre un rechin Mako.
Mako este numit și rechinul mackerel și este considerat cel mai rapid rechin din lume. Acesta are lungimea corpului de până la 4,3 metri și poate atinge o greutate de până la 600 de kilograme. Femela este în general mai mare decât masculul. Are capul lung, de formă conică, botul ascuțit, iar dinții mari, ascuțiți și fără zimți.
Bestia Mako trăiește în toate apele temperate și tropicale, mai ales în vestul Oceanului Atlantic și Indo-Pacific, în Strâmtoarea Gibraltar, Insulele Aleutine, Hawaii, la adâncimi de cel mult 500 m.
Se știe că mănâncă în principal pești osoși și calmari, dar mănâncă și alți rechini, mici mamifere marine, țestoase marine și chiar materie organică moartă. Makos shortfin se află în vârful rețelei trofice pelagice, iar adulții nu au prădători naturali cunoscuți. Puii sunt probabil mâncați de alți rechini și poate de adulții canibali. În timp ce rechinul Mako este una dintre puținele specii de rechini despre care se știe că au mușcat și ucis oameni, aceste evenimente sunt extrem de rare și probabil accidentale, scrie oceana.org.
Orice rechin mare, inclusiv Mako, poate fi periculos pentru un om dacă îl întâlnește. Rechinii Mako au dinți lungi și ascuțiți și pot depăși rapid orice potențială pradă datorită vitezei lor. Ei nu înoată în mod obișnuit în apele de coastă, dar de-a lungul timpului au mai fost raportate cazuri în care oamenii au fost atacați de aceste specii e rechin. Cei care obișnuiesc să facă scufundări se confruntă mai des cu rechini Mako decât înotătorii și surferii. Rechinul Mako este o rudă a rechinului Marele Alb și a fost detectat cu o viteză susținută de 20 mph, dar își poate dubla sau tripla această viteză pentru perioade scurte de timp, scrie eferrit.com. Citește continuarea articolului AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu