Rechinii au ieșit din nou la atac, într-o destinație preferată de români. Turiștii au fugit îngroziți din mare

Fotografie de la Daniel Torobekov, Pexels
Fotografie de la Daniel Torobekov, Pexels

Se întâmplă în Europa. Zeci de oameni au fugit îngroziți din mare, după ce au văzut un rechin uriaș la doar câțiva metri de țărm

Mai multe familii britanice îngrozite au fugit din mare după ce un rechin a fost zărit în apropierea unei populare destinații de vacanță spaniole, scrie Daily Star.

Salvamarii de pe plaja Aguamarina, aflată lângă Alicante, au avut o zi dramatică la serviciu, când un rechin a fost zărit la doar câțiva metri de țărm. Turiștii au ieșit în fugă din apă în timp ce salvamarii își suflau panicați în fluierele de avertizare. Martorii oculari au spus că o femeie în vârstă a suferit un atac de panică în apă și a trebuit să fie ajutată, fiind adusă la mal în siguranță de alți turiști.

Incidentul de la Orihuela Costa a avut loc joi, 15 iunie, în jurul orei 10. Se crede că rechinul a fost o tintorera sau un rechin albastru, de aproximativ doi metri lungime.

Echipajele de urgență au căutat apoi fără succes prădătorul oceanic și se crede că acesta a plecat înapoi în mare, fără să mai fie văzut aproape de țărm.

Rechinii albaștri sunt adesea întâlniți în acea parte a Mediteranei

Rechinii albaștri sunt obișnuiți în acea parte a Mediteranei, iar un rechin similar a fost acuzat de atacul asupra unui bărbat de 40 de ani din Elche, lângă Alicante, în iulie 2016. Martorii au descris atunci victima ieșind clătinându-se din mare, cu o mușcătură mare pe mână, din care curgea sânge.

În luna aprilie, un rechin de aproape doi metri despre care se crede că aparținea aceleiași specii a fost filmat aproape de țărm pe coasta de sud-est a Mallorcăi, pe o plajă numită Cala Llombards. Imaginile arătau rechinul care se zbătea în apa puțin adâncă, confuz și dezorientat.

În august 2018, turiștii au fugit panicați din mare, după ce un alt rechin albastru a fost zărit pe o plaja aglomerată din Calas de Mallorca, pe coasta de est a insulei. Creșterea temperaturii mării a schimbat comportamentul de vânătoare al rechinilor în ultimii ani, avertizează experții.

Marele Alb, rechinul considerat prădătorul suprem, nu e în vârful lanţului trofic. Prădătorul de care se teme

Cu un corp optimizat parcă pentru vânătoare, cu dinţi ascuţiţi şi cu reputaţia, pe alocuri nemeritată, conform căreia îi place carnea de om, rechinii din specia Marele Alb sunt văzuţi de mulţi drept prădătorii supremi ai oceanelor. Cu toate astea, şi Marele Alb se teme de alţi prădători. De alţi doi, mai exact. 

Din 2017, aceşti rechini au dispărut de pe coastele Africii de Sud, acolo unde se adunau de obicei. Iniţial, dispariţia lor a fost pusă pe seama oamenilor şi a pescuitului excesiv, însă acum motivul dispariţiei a fost aflat. Două orci au început să vâneze Marii Albi din zonă şi să se hrănească cu ficatul acestora, plin de vitamine. 

De altfel, din 2017 până în 2022, opt Mari Albi au ajuns morţi la mal, pe plajele din Gansbaai, Africa de Sud, iar şapte dintre aceştia nu mai aveau ficat, aceasta fiind semnătura unui atac al orcilor. Rănile de pe toţi rechinii sunt identice, fapt care i-a făcut pe cercetători să se gândească la aceeaşi pereche de orci. În plus, aceştia cred că orcile sunt responsabile pentru mai mulţi rechini morţi, dar care nu au mai ajuns la mal. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel